Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 2 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [In]: Αύξηση κατανάλωσης καυσίμου μετά από επισκευή «dieselgate» διαπιστώνουν ερευνητές σε VW Golf
[In]: Αύξηση κατανάλωσης καυσίμου μετά από επισκευή «dieselgate» διαπιστώνουν ερευνητές σε VW Golf

[In]: Αύξηση κατανάλωσης καυσίμου μετά από επισκευή «dieselgate» διαπιστώνουν ερευνητές σε VW Golf

Νέα έρευνα η οποία διενεργήθηκε κατά παραγγελία της Αυστραλιανής Ένωσης Αυτοκινήτου, υποστηρίζει ότι η αναβάθμιση λογισμικού που προβλέπεται από την VW ως επισκευή στο πλαίσιο των ανακλήσεων για το dieselgate, οδήγησε, στην περίπτωση ενός VW Golf του 2010, αφενός σε αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου και αφετέρου στην αύξηση των τιμών εκπομπών οξειδίου του αζώτου.
Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών της εταιρείας ελέγχων ABMARC οι οποίοι διεξήγαγαν δοκιμές πριν και μετά την επισκευή, VW Golf του 2010 εμφάνισε αύξηση κατανάλωσης καυσίμου από 7% έως και 14% σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμων μετά την επισκευή που προβλέπεται στα οχήματα που υπόκεινται στα διορθωτικά μέτρα.
Επίσης, παρόλο που οι τιμές εκπομπών μονοξειδίου του άνθρακα και μικροσωματιδίων είχαν μειωθεί, εκείνες των εκπομπών οξειδίου του αζώτου εξακολουθούσαν να εμφανίζονται αυξημένες και για την ακρίβεια τετραπλάσιες σε σχέση με τα ανώτατα νέα όρια σε πραγματικές συνθήκες.
Σε ό,τι αφορά την μεθοδολογία της έρευνας η οποία διενεργήθηκε σε συνεργασία και με την FIA, σύμφωνα με τις συστάσεις, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν βάσει των αντίστοιχων πρωτοκόλλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προσαρμοσμένων στις οδηγικές συνθήκες και στα όρια ταχύτητας της Αυστραλίας.
Επίσης ένα άλλο στοιχείο που προέκυψε από τη διαδικασία ελέγχων είναι ότι εκτός από την αύξηση των τιμών NΟx και της κατανάλωσης καυσίμου του VW Golf προέκυψε και μια οριακή αύξηση της ισχύος και της ροπής του μετά την επισκευή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!