Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [In]: Αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών συνεπάγεται ο διαβήτης κύησης
[In]: Αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών συνεπάγεται ο διαβήτης κύησης

[In]: Αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών συνεπάγεται ο διαβήτης κύησης

Αυξημένο κίνδυνο ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων της κύησης, περιλαμβανομένου του νεογνικού θανάτου, έχουν οι γυναίκες με διαβήτη κύησης, σύμφωνα με γαλλική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Diabetologia .
Επιστημονική ομάδα του Νοσοκομείου Pitié-Salpêtrière, με επικεφαλής την Δρ Σοφι Ζακμινετ, μελέτησε στοιχεία που αφορούσαν 796.346 γεννήσεις που είχαν καταγραφεί στη Γαλλία το 2012. Στο δείγμα τελικά περιλαμβάνονταν 57.629 (7,24%) γυναίκες με διαβήτη κύησης.
Η διαβητική κατάσταση των γυναικών καθορίστηκε βάσει της χρήσης αντιδιαβητικών φαρμάκων ή ινσουλίνης και από τις διαγνώσεις που είχαν γίνει στα νοσοκομεία. Επίσης, στοιχεία που συνέδεαν τη μητέρα με το παιδί ήταν διαθέσιμα για 705.198 τοκετούς (88% επί του συνόλου).
Ο κίνδυνος ανεπιθύμητου αποτελέσματος ήταν δύο με τέσσερις φορές υψηλότερος στα βρέφη των γυναικών που έπασχαν από διαβήτη τύπου 2 πριν την κύηση, συγκριτικά με όσες είχαν διαβήτη κύησης.
Στη συνέχεια οι ερευνητές εστίασαν τη μελέτη στους τοκετούς μετά την 28η εβδομάδα κυοφορίας, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι γυναίκες είχαν διαγνωστεί με διαβήτη κύησης.
Ο αυξημένος κίνδυνος διαφόρων επιπλοκών στις γυναίκες με διαβήτη κύησης συγκριτικά με τις γυναίκες χωρίς διαβήτη κύησης ήταν: πρόωρου τοκετού 30%, καισαρικής τομής 40%, προεκλαμψίας/εκλαμψίας 70%, μακροσωμία 80%, αναπνευστική δυσφορία 10%, γεννητικό τραύμα 30% και καρδιακές δυσπλασίες 30%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!