Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: Αυστηρές ποινές για το «ξέπλυμα» χρήματος
[In]: Αυστηρές ποινές για το «ξέπλυμα» χρήματος

[In]: Αυστηρές ποινές για το «ξέπλυμα» χρήματος

Πιο αυστηρές γίνονται οι διατάξεις για την ευθύνη των νομικών προσώπων σε περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος), σύμφωνα με σχετική τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.
Οι σχετικές διατάξεις υπογράφονται από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Μεταξύ άλλων, αυξάνονται τα ανώτατα όρια των επιβαλλόμενων διοικητικών προστίμων, διευρύνεται ο κύκλος των προσώπων για τα οποία καθιερώνονται σχετικές ευθύνες κ.λπ.
Στην τροπολογία μεταξύ άλλων ορίζονται:
– Αυξάνεται το ανώτατο όριο των επιβαλλόμενων διοικητικών προστίμων στο ποσό των 10 εκατ. ευρώ καταργούμενης της διακύμανσης αυτού στα 5 ή 2 εκατ. ευρώ ανάλογα με το αν πρόκειται για υπόχρεο ή μη υπόχρεο πρόσωπο. Επίσης, αυξάνεται το ανώτατο όριο (από 1 στα 5 εκατ. ευρώ) του διοικητικού προστίμου που επιβάλλεται όταν από έλλειψη εποπτείας ή ελέγχου καθίσταται δυνατή η τέλεση των αξιόποινων πράξεων από κατώτερο στέλεχος ή από εντολοδόχο του νομικού προσώπου ή της οντότητας.
– Ορίζεται ότι οι κυρώσεις επιβάλλονται από την αρμόδια εποπτική αρχή όταν πρόκειται για υπόχρεο νομικό πρόσωπο ή οντότητα και από το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) όταν πρόκειται για μη υπόχρεο πρόσωπο ή οντότητα.
– Καθιερώνεται η ευθύνη και των νομικών οντοτήτων, πέραν των νομικών προσώπων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!