Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ημερησία]: ΤτΕ: Καλύπτεται ο στόχος για πληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ιδιωτικό τομέα
[Ημερησία]: ΤτΕ: Καλύπτεται ο στόχος για πληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ιδιωτικό τομέα

[Ημερησία]: ΤτΕ: Καλύπτεται ο στόχος για πληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ιδιωτικό τομέα

Την κάλυψη του στόχου για τις πληρωμές των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, που αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της υποδόσης των 1,7 δισ. ευρώ από τους δανειστές, επιβεβαιώνουν ουσιαστικά τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος αφορούν την εξέλιξη των δανειακών αναγκών του δημοσίου και καταγράφουν πληρωμές 2,029 δισ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου προς ιδιώτες στο διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2016. Σημειώνεται ότι για την καταβολή της υποδόσης των 1,7 δισ. ευρώ θα πρέπει να έχει καταβληθεί το 80% του ποσού του 1,8 δισ. ευρώ που είχε διατεθεί για πληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων στο πλαίσιο της συμφωνίας της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

Υπενθυμίζεται ότι στο τελευταίο Eurogroup αποφασίστηκε η έγκριση της υποδόσης των 1,7 δισ. ευρώ να γίνει όταν οριστικοποιηθούν τα στοιχεία για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Σεπτεμβρίου. Κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει προς το τέλος του μήνα από το Euroworking Group.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!