Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ημερησία]: Θέλουν προσύμφωνο στο Eurogroup της Δευτέρας
[Ημερησία]: Θέλουν προσύμφωνο στο Eurogroup της Δευτέρας

[Ημερησία]: Θέλουν προσύμφωνο στο Eurogroup της Δευτέρας

Της Ελευθερίας Αρλαπάνου

Με εντατικές διαβουλεύσεις, από τεχνικό έως ανώτατο πολιτικό επίπεδο, σήμερα και αύριο, κυβέρνηση και ευρωζώνη ευελπιστούν σε μια, έστω καταρχήν συμφωνία στη συνεδρίαση του Eurogroup, που δεν αναμένεται να είναι καταληκτική.

Καταβάλλονται όμως προσπάθειες να καταστεί δυνατό να καταγραφεί ισχυρή πρόοδος και να προκύψει ένα καθησυχαστικό για τις αγορές ανακοινωθέν, ιδίως αφού το Eurogroup, συνεδριάζει τη Δευτέρα: Μια ιδιαίτερα ευαίσθητη μέρα για την Ευρώπη, αφού θα είναι γνωστό τι ψήφισαν οι Ιταλοί την Κυριακή στο δημοψήφισμα αλλά και τι «έδειξαν» τελικά οι κάλπες στην Αυστρία. Το Eurogroup της Δευτέρας μπορεί να μην είναι καταληκτικό αλλά θα είναι σίγουρα εποικοδομητικό για την Ελλάδα ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες ο Επίτροπος Οικονομικών Π. Μοσκοβισί, που κάλεσε όλες τις πλευρές να εργαστούν έως την τελευταία στιγμή, για την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο, (staff level agreement) για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας που αποδίδουν όλες οι πλευρές στην έκβαση και του ελληνικού ζητήματος είναι ότι αύριο ή μεθαύριο είναι πιθανή τηλεφωνική συνδιάσκεψη για την Ελλάδα για το ελληνικό ζήτημα με τη συμμετοχή του Β. Σόιμπλε και άλλων υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), όπως διέρρευσε χθες στο γερμανικό τύπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!