Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ημερησία]: Τέλος στο μονοπώλιο της ΔΕΗ στο Δημόσιο
[Ημερησία]: Τέλος στο μονοπώλιο της ΔΕΗ στο Δημόσιο

[Ημερησία]: Τέλος στο μονοπώλιο της ΔΕΗ στο Δημόσιο

Eναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, εκτός ΔΕΗ, θα μπορούν πλέον να επιλέγουν οι φορείς του Δημοσίου και παράλληλα αποκτούν το δικαίωμα να προαγοράζουν το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν μετά από σχετική τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος – Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Μητρώο Φωρτοκεφορτωτών και άλλες διατάξεις του υπουργείου Εργασίας.

Ειδικότερα, τρεις αλλαγές εισάγονται με την τροπολογία:

• Aίρεται το μονοπώλιο της ΔΕΗ στην προμήθεια ηλεκτρισμού προς το Δημόσιο, καθώς οι φορείς του Δημοσίου θα μπορούν να απευθύνονται και σε άλλους παρόχους. Αποσαφηνίζεται η δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών του Δημοσίου προς τους προμηθευτές ηλεκτρισμού, είτε πρόκειται για ληξιπρόθεσμες οφειλές, είτε τρέχουσες.

Στο σημείο αυτό η τροπολογία αναφέρει ότι το ελληνικό δημόσιο, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών δύναται να χορηγεί χρηματικές προκαταβολές σε παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας έναντι των ληξιπρόθεσμων οφειλών ή και λοιπών οφειλών της εκάστοτε τρέχουσας χρήσης των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, όπως ορίζονται με την παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’ 143), προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και μέχρι την εξόφλησή τους.

Προκαταβολές
Οι προκαταβολές αυτές επιστρέφονται ή συμψηφίζονται κατά το μέρος και το χρόνο εξόφλησης των οφειλών αυτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!