Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ημερησία]: Συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ την Τετάρτη: Η μυστική συμφωνία για το ΔΝΤ και το χρέος
[Ημερησία]: Συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ την Τετάρτη: Η μυστική συμφωνία για το ΔΝΤ και το χρέος

[Ημερησία]: Συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ την Τετάρτη: Η μυστική συμφωνία για το ΔΝΤ και το χρέος

Συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ θα έχει η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ την ερχόμενη Τετάρτη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση εκπροσώπου της καγκελαρίας στο Βερολίνο, θα συζητήσουν τρέχοντα ζητήματα που σχετίζονται με τη γερμανική προεδρία στην G20, ενώ επισήμως δεν ανακοινώθηκε αν στην αντζέντα θα περιληφθεί και το ελληνικό ζήτημα.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ωστόσο, που αποκάλυψε ηγερμανική Die Welt, οι δύο «σιδηρές κυρίες» φέρονται να έχουν καταλήξει σε μία μυστική συμφωνία που αναφέρει ότι το ΔΝΤ θα μείνει στην Ελλάδα και η ελάφρυνση του χρέους θα μετατεθεί για το 2018.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας υπό τον τίτλο «Το ΔΝΤ αγοράζει χρόνο για τη Μέρκελ στο θέμα της Ελλάδας», η επικεφαλής του ΔΝΤ υποσχέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Γερμανίδα Καγκελάριο κατά την διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ότι:

  • Το Ταμείο θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα
  • Θα μεταθέσει για το 2018 την απαίτησή του για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Η Die Welt επικαλείται κυβερνητικούς κύκλους στο Βερολίνο και σημειώνει ότι αν ισχύει η πληροφορία, το ΔΝΤ «αγοράζει» για μία ακόμη φορά χρόνο για την πολιτική.

Στο Βερολίνο λένε ότι η Ουάσιγκτον, όπου είναι η έδρα του ΔΝΤ, θέλει να στηρίξει τη Μέρκελ εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!