Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ημερησία]: Πρωτοβουλία Αλ. Τσίπρα για πολιτική λύση
[Ημερησία]: Πρωτοβουλία Αλ. Τσίπρα για πολιτική λύση

[Ημερησία]: Πρωτοβουλία Αλ. Τσίπρα για πολιτική λύση

Σε μία επί της αρχής συμφωνία προσβλέπει η κυβέρνηση από το Eurogroup της Δευτέρας, καθώς παραμένουν υπό συζήτηση τρία «ακανθώδη» θέματα, ενώ ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει σήμερα στο Αμπού Ντάμπι, στη συνάντησή του με τον Φρ. Ολάντ και ενδεχομένως με την Αγκ. Μέρκελ, να υπάρξει μια πολιτική απόφαση που θα οδηγήσει στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Ο Αλ. Τσίπρας, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Αβάνα, είχε χθες διαδοχικές συνεργασίες με κυβερνητικά στελέχη και συνεργάτες του, στις οποίες συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των διαπραγματεύσεων σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση και εκφράστηκε συγκρατημένη αισιοδοξία για τα αποτελέσματα του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Ταυτόχρονα εκφράστηκαν και ανησυχίες για τα μέτρα που αναμένεται ζητήσει το ΔΝΤ και το κατά πόσο αυτά θα είναι πολιτικά διαχειρίσιμα, εκτιμήθηκε, ωστόσο, πως το Βερολίνο και συνολικά η Ευρώπη δεν θα θελήσουν να ανοίξουν «μέτωπα» την επομένη του δημοψηφίσματος στην Ιταλία.

Παράλληλα υπήρξε και ικανοποίηση από το σχέδιο του ESM, σε ό,τι αφορά τη διευθέτηση του χρέους, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που θεώρησαν ως πιθανή εξέλιξη να υπάρξει μια συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, χωρίς το ΔΝΤ να θέσει βέτο, κάτι που συνέβη και στην πρώτη αξιολόγηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!