Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ημερησία]: Πρόταση Στουρνάρα για πλεόνασμα στο 2%
[Ημερησία]: Πρόταση Στουρνάρα για πλεόνασμα στο 2%

[Ημερησία]: Πρόταση Στουρνάρα για πλεόνασμα στο 2%

Της Ελευθερίας Αρλαπάνου

Η προοπτική εξόδου από την κρίση είναι πλέον ορατή αλλά ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι, που απαιτούν εγρήγορση και δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση επανάπαυση και χαλάρωση των προσπαθειών. Το μήνυμα αυτό έστειλε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ξεκαθαρίζοντας πως ο βασικότερος κίνδυνος με τον οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία είναι το ενδεχόμενο αποτυχίας στην επίτευξη συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση και από καθυστερήσεις ή οπισθοδρομήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον διοικητή, είναι προς όφελος τόσο της Ελλάδας όσο και των εταίρων της η έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης σε μια περίοδο μάλιστα αυξημένων διεθνών κινδύνων και αβέβαιων πολιτικών εξελίξεων και μάλιστα σε χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, ενώ έκανε λόγο για σοβαρή διαφωνία ΔΝΤ – ευρωπαϊκών θεσμών για το χρέος και για το τι αποτέλεσμα θα έχουν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί στα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018.

«Σήμερα δεν νοείται νέα οπισθοδρόμηση, ας διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος και τον μύθο του Σίσυφου. Ρεαλισμός και ευελιξία πρέπει να χαρακτηρίσουν τόσο την ελληνική πλευρά όσο και τους Θεσμούς και τους εταίρους της κατά τις επικείμενες διαπραγματεύσεις», προέτρεψε, σε έντονο τόνο, ο διοικητής, καθώς στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για τεχνική συμφωνία Ελλάδας – Θεσμών πριν από το ιταλικό δημοψήφισμα.

Μιλώντας χθες στο 27ο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για την Ελληνική Οικονομία, ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για βαθμιαία αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης και υπογράμμισε τη βελτίωση στην αγορά ομολόγων, που υποδηλώνει πως οι αγορές ξεκινούν να βλέπουν μειωμένους βραχυπρόθεσμους κινδύνους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!