Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ημερησία]: Πιο κρίσιμος μήνας ο Δεκέμβριος
[Ημερησία]: Πιο κρίσιμος μήνας ο Δεκέμβριος

[Ημερησία]: Πιο κρίσιμος μήνας ο Δεκέμβριος

Ο Δεκέμβριος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας, από το καλοκαίρι του 2015, καθώς κρίνονται πολλά για την οικονομία και τη δυνατότητα να πετύχει ο οδικός χάρτης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προειδοποίησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος. Σύμφωνα με τον υπουργό, ορόσημο παραμένει το Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, χωρίς όμως να αποκλείσει το ενδεχόμενο μίας ακόμη συνεδρίασης του Eurogroup.

Εκτίμησε όμως, μιλώντας χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, πως σύντομα θα έχουμε εικόνα εάν θα μπορούμε να περάσουμε στην ποσοτική χαλάρωση και πότε θα μπορέσει η οικονομία να περάσει σε άρση των κεφαλαιακών περιορισμών στις τράπεζες (capital controls). Αποτύπωσε έτσι τη μεγάλη αγωνία και στην ελληνική πλευρά για το πώς και πότε η Ελλάδα θα ξεκινήσει να συμμετέχει στο QE, που αποτελεί την πόρτα για την παροχή φθηνότερου κόστους δανεισμού καταρχήν στις ελληνικές τράπεζες και στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε πως στόχος είναι να ενωθούν όλα τα «κομμάτια» της διαπραγμάτευσης (μεταρρυθμίσεις, δημοσιονομικοί στόχοι και χρέος) στο Εurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Σχετικά με τα τρία ζητήματα της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη ο κ. Τσακαλώτος, ειδικά ως προς το σκέλος των πλεονασμάτων διευκρίνισε πως η συζήτηση αφορά και το τι θα γίνει μετά το 2018, «αν θα είμαστε στο 3,5%, αν θα μειωθεί ο στόχος ή αν θα είναι 3,5% για λίγα χρόνια και μετά θα μειωθεί».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!