Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ημερησία]: Νέα μέτρα-σοκ φέρνει το επικαιροποιημένο μνημόνιο
[Ημερησία]: Νέα μέτρα-σοκ φέρνει το επικαιροποιημένο μνημόνιο

[Ημερησία]: Νέα μέτρα-σοκ φέρνει το επικαιροποιημένο μνημόνιο

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να κλείσει η αξιολόγηση, με τις ελπίδες για να επιτυχθεί συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου να απομακρύνονται. Το προσχέδιο του επικαιροποιημένου Μνημονίου αποκαλύπτει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.

Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο εμπεριέχει την απαίτηση ψήφισης πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων μόνιμου χαρακτήρα προκειμένου να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ όχι μόνο το 2018, αλλά και καθένα από τα επόμενα χρόνια έως και το 2020.

Το προσχέδιο του επικαιροποιημένου Μνημονίου (με ημερομηνία 22 Νοεμβρίου), το οποίο παρουσιάζουν «Τα Νέα» προβλέπει μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Αύξηση του ποσοστού των ομαδικών απολύσεων από το 5% στο 10%.
  • Κατάργηση της διοικητικής έγκρισης των ομαδικών απολύσεων. Η σχετική εξουσία μεταβιβάζεται στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, στο οποίο μετέχουν με ίση εκπροσώπηση κράτος, εργαζόμενοι και εργοδότες. Το Συμβούλιο αυτό όμως δεν θα μπορεί να απορρίπτει ομαδικές απολύσεις, παρά μόνο θα ελέγχει την τήρηση της νομιμότητας. Αν μάλιστα το Συμβούλιο διαπιστώνει ότι τηρήθηκαν οι διαδικασίες ενημέρωσης και διαβούλευσης, οι απολύσεις θα μπορούν να γίνουν νωρίτερα από το προβλεπόμενο τρίμηνο.
  • Ψήφιση διάταξης με την οποία θα ορίζεται ότι παραμένουν σε αναστολή τόσο η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης αναφορικά με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις όσο και η επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!