Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ημερησία]: MNI: Αποκαλυπτικό εμπιστευτικό έγγραφο της Κομισιόν για το θέμα του ΔΝΤ και το ελληνικό πρόγραμμα
[Ημερησία]: MNI: Αποκαλυπτικό εμπιστευτικό έγγραφο της Κομισιόν για το θέμα του ΔΝΤ και το ελληνικό πρόγραμμα

[Ημερησία]: MNI: Αποκαλυπτικό εμπιστευτικό έγγραφο της Κομισιόν για το θέμα του ΔΝΤ και το ελληνικό πρόγραμμα

H συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα παραμένει ασαφής (unclear) με αποτέλεσμα οι Eυρωπαίοι να επεξεργάζονται διάφορα σενάρια για το τι μέλλει γενέσθαι, όπως προκύπτει από εμπιστευτικά έγγραφα της Κομισιόν από τα οποία φαίνεται ότι το ΔΝΤ επιμένει να ζητά μακροπρόθεσμο δημοσιονομικό πλάνο για την Ελλάδα και σκληρά μέτρα στο εργασιακό.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ, που αποκαλύπτει το περιεχόμενο των εν λόγω εγγράφων, σε περίπτωση που τελικά το Ταμείο αποφασίσει να μη συμμετέχει, η ευρωπαϊκή πλευρά θα κληθεί να ξανασχεδιάσει την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους (DSA) λαμβάνοντας υπόψη και αυτή την παράμετρο. Και αυτό γιατί στην υφιστάμενη έχει ληφθεί ως παράμετρος η εκτίμηση ότι το ΔΝΤ θα μετέχει με ένα ποσό της τάξης των 6 δισ. ευρώ «παρότι το ΔΝΤ υπονόησε επίσης την πιθανότητα χαμηλότερου ποσού, γύρω στα 5 δισ. ευρώ», όπως αναφέρεται στο έγγραφο. «Αυτό είναι αρκετά μικρό και πιθανότατα μικρότερο απ’ όσο έχουν κατά νου τα κράτη-μέλη», αναφέρει.

Σε σχέση με τον τύπο του προγράμματος του ΔΝΤ αρχικά είχε αποφασιστεί να είναι μια τετραετούς διαρκείας δανειακή διευκόλυνση (Extension Fund Facility), ώστε να συμπέσει καλύτερα με την εναρμόνιση του προγράμματος της ΕΕ και να παρέχει πιο επαρκή χρόνο για την οικονομική προσαρμογή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!