Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ημερησία]: Κόβονται φοροαπαλλαγές, επιδόματα, έρχονται επιβαρύνσεις
[Ημερησία]: Κόβονται φοροαπαλλαγές, επιδόματα, έρχονται επιβαρύνσεις

[Ημερησία]: Κόβονται φοροαπαλλαγές, επιδόματα, έρχονται επιβαρύνσεις

Της Μαρίας Βουργάνα

«Μαχαίρι» σε επιδόματα, κατάργηση φοροαπαλλαγών, αφορολόγητο όριο μόνο με δαπάνες που γίνονται με πλαστικό χρήμα, περιορισμός συναλλαγών με μετρητά, αλλά και επιβολή ενός νέου φόρου, είναι ορισμένα από τα νέα μέτρα που θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο το οποίο θα καλύπτει σημαντικό όγκο των προαπαιτούμενων της δεύτερης αξιολόγησης. Το νομοσχέδιο γράφεται και αναμένεται να πάρει τον δρόμο για τη Βουλή.

Στο πακέτο των νέων μέτρων, το οποίο θα ξεδιπλωθεί το 2017 και 2018, περιλαμβάνονται η κατάργηση της έκπτωσης 1,5% που προβλέπεται σήμερα στην παρακράτηση φόρου στους μισθούς και τις συντάξεις, το «ψαλίδισμα» του επιδόματος θέρμανσης, η περικοπή ή κατάργηση της έκπτωσης φόρου των ιατρικών εξόδων και κατάργηση του ειδικού καθεστώτος φορολόγησης των ναυτικών.

Στις αυξήσεις φόρων που έρχονται από την 1η Ιανουαρίου 2017 σε καύσιμα, τσιγάρα, καφέ, σταθερή τηλεφωνία, έρχεται να προστεθεί η επιβολή φόρου σε όσους εκμισθώνουν ακίνητα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Airbnb.

Αφόρητες πιέσεις

Υπό το βάρος των πιέσεων που ασκούν οι δανειστές και ειδικά το ΔΝΤ για μείωση του αφορολογήτου ορίου στις 5.000 ευρώ, στο πολυνομοσχέδιο δεν αποκλείεται να περιληφθούν οι διατάξεις για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που θα προβλέπουν τη σύνδεση του αφορολογήτου με το πλαστικό χρήμα και την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!