Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ημερησία]: Φόβοι για νέα μέτρα το 2018 και σενάρια πρόωρων εκλογών
[Ημερησία]: Φόβοι για νέα μέτρα το 2018 και σενάρια πρόωρων εκλογών

[Ημερησία]: Φόβοι για νέα μέτρα το 2018 και σενάρια πρόωρων εκλογών

Της Ελευθερίας Αρλαπάνου

Σε υψηλούς τόνους ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, επιτέθηκε χθες στις παράλογες απαιτήσεις των Θεσμών, υπό το βάρος της απειλής για άμεση νομοθέτηση πρόσθετων μέτρων για τη διετία 2019-2020.

Σε μια έμμεση, πλην σαφή, απάντηση στον Β. Σόιμπλε πρότεινε μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 2,5% του ΑΕΠ από 3,5% και η διαφορά (1% του ΑΕΠ ή 1,8 δισ. ευρώ) να χρηματοδοτήσει τη μείωση φορολογικών συντελεστών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και υπογράμμισε πως δεν πρέπει να επιτευχθεί συμβιβασμός στην πλάτη της Ελλάδας. Είμαστε μπροστά από ένα κρίσιμο Eurogroup, μία μέρα μετά το ιταλικό δημοψήφισμα και τις εκλογές στην Αυστρία και αυτό πρέπει να είναι η αρχή για μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα, πριν από το τέλος του έτους.

Π. Μοσκοβισί
Αυτό το μήνυμα έστειλε από την πλευρά του ο Π. Μοσκοβισί, μιλώντας χθες βράδυ, στο συνέδριο «η ώρα της ελληνικής οικονομίας» που διοργάνωσε το Εμπορικό Επιμελητήριο, δηλώνοντας φίλος της Ελλάδας, στην Ευρωζώνη, παλεύοντας ενάντια σε κάθε σκέψη για Grexit. Έστειλε όμως σαφές μήνυμα, πως μπορεί να υπάρχει φως στο τούνελ, αλλά η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και δεν υπάρχει επιστροφή σε μη βιώσιμες πρακτικές που εφαρμόστηκαν προ κρίσης, ενώ ξεκαθάρισε πως το τρέχον πρόγραμμα πρέπει να είναι το τελευταίο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Νωρίτερα από το βήμα του ίδιου συνεδρίου, ο κ. Τσακαλώτος προειδοποίησε πως εάν δεν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, δεν θα υπάρξει συζήτηση και λύση για το χρέος, δεν θα ενταχθούμε στην ποσοτική χαλάρωση και δεν θα μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές, στα τέλη του 2017, το αργότερο στις αρχές του 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!