Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ημερησία]: Φοροδιαφυγή με φαντασία!
[Ημερησία]: Φοροδιαφυγή με φαντασία!

[Ημερησία]: Φοροδιαφυγή με φαντασία!

Της Μανταλένας Πίου

Σε αύξηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής οδηγεί η υπερφορολόγηση, επισημαίνει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο για την οικονομία που κυκλοφόρησε χθες και παράλληλα φαίνεται να τάσσεται υπέρ των προτάσεων του ΔΝΤ για τη φορολογία και τη μείωση του αφορολογήτου, αρκεί να συνοδεύεται με μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών για όλους. Tονίζει δε ότι κοινωνικό κράτος χωρίς ανάπτυξη είναι «Τσικνοπεμπτη χωρίς ψητό…».

Η χώρα οδεύει μετ’ εμποδίων προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και είναι ίσως η πρώτη φορά που μπαίνει στο τραπέζι με τόση ένταση από πλευράς των θεσμών το ζήτημα της υπερφορολόγησης των παραγωγικών στρωμάτων της οικονομίας και ιδιαίτερα της μισθωτής εργασίας, αναφέρουν οι αναλυτές του ΣΕΒ.

Με τη φοροδοτική ικανότητα στα μεσαία και υψηλά εισοδήματα να έχει εξαντληθεί λόγω της δημευτικής φορολογίας που σωρευτικά προσεγγίζει το 60%, το ΔΝΤ πιέζει για τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου μέσω της μείωσης του αφορολόγητου στο επίπεδο του μέσου όρου της Ε.Ε. (ως ποσοστό του μέσου μισθού) αναφέρει ο ΣΕΒ, υπογραμμίζοντας ότι η σημερινή έμφαση στην υπερφορολόγηση δεν είναι οικονομικά βιώσιμη πολιτική. Όσοι δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα αντί να προσπαθήσουν να βελτιώσουν τη θέση τους μέσα από την παραγωγική διαδικασία πιέζουν μέσω του πολιτικού συστήματος για φοροαπαλλαγές και εισοδηματικές ενισχύσεις,

«Για..

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!