Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ημερησία]: Δεν βλέπουν συμφωνία στο Eurogroup
[Ημερησία]: Δεν βλέπουν συμφωνία στο Eurogroup

[Ημερησία]: Δεν βλέπουν συμφωνία στο Eurogroup

Χαμηλώνει ο πήχυς των προσδοκιών ενόψει του Eurogroup τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, με ανώτερο Ευρωπαίο αξιωματούχο να αναγνωρίζει χθες πως παραμένουν ανοικτά σειρά από θέματα και ακόμη δεν βρισκόμαστε σε συμφωνία. Ο ίδιος ξεκαθάριζε πως για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, θα πρέπει να υπάρχει και σύμφωνη γνώμη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Θεωρεί, ωστόσο, ρεαλιστικό να υπάρξει τελικά, πριν από το τέλος του έτους, συνολική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Ε.Ε. και ΔΝΤ για τη δεύτερη αξιολόγηση, το θέμα του χρέους, αλλά και τη συμμετοχή του ΔΝΤ, εφόσον υπάρχει βούληση από όλους.

Πρέπει να σημειωθεί πως στο Eurogroup τη Δευτέρα δεν θα παρευρεθεί η Κρ. Λαγκάρντ, με τον ίδιο αξιωματούχο να μην αποκλείει και νέα συνεδρίαση του Eurogroup, τον Δεκέμβριο, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Το σενάριο αυτό φαίνεται να κερδίζει έδαφος.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος έκανε χθες λόγο για σημαντική πρόοδο, το τελευταίο διάστημα, στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, για να προσθέσει όμως πως «ακόμη δεν βρισκόμαστε σε συμφωνία, καθώς υπάρχουν μια σειρά από θέματα ανοικτά».

Διαφορές
Εκτίμησε πως οι διαφορές είναι μικρές ως προς το δημοσιονομικό για το 2018, ενώ για το αγκάθι του εργασιακού εξέφρασε την άποψη ότι το ζήτημα δεν θα λυθεί σε τεχνικό, αλλά σε ανώτερο επίπεδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!