Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ημερησία]: Χαμηλώνει τον πήχυ για το χρέος ο Ευ. Τσακαλώτος: «Θα δούμε πώς θα πάει αυτή η συζήτηση…»
[Ημερησία]: Χαμηλώνει τον πήχυ για το χρέος ο Ευ. Τσακαλώτος: «Θα δούμε πώς θα πάει αυτή η συζήτηση…»

[Ημερησία]: Χαμηλώνει τον πήχυ για το χρέος ο Ευ. Τσακαλώτος: «Θα δούμε πώς θα πάει αυτή η συζήτηση…»

Συγκρατημένος σε ό,τι αφορά την πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας για το ελληνικό χρέος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη Βουλή.

Αν και διαβεβαίωσε πως «γίνονται συζητήσεις και υπάρχουν πολλοί παίκτες που δουλεύουν γι’ αυτή τη λύση», έδειξε μάλλον επιφυλακτικός για τη στάση των δανειστών στο θέμα του χρέους.

«Η συζήτηση για το χρέος νομίζω συνεχίζεται. Πάρα πολλοί παίχτες δουλεύουν γι’ αυτή τη λύση. Όλοι ξέρουν τι σημαίνει να μην δοθεί. Θα είναι αυτοεκπληρούμενη προφητεία μετά ότι “δεν θα πάμε καλά”. Θα δούμε πώς θα πάει αυτή η συζήτηση, αλλά νομίζω ότι έχουμε κάθε λόγο να το παλέψουμε αυτό και να είναι ένα αντιστάθμισμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Οικονομικών.

Επιχειρώντας, μάλιστα, να αμβλύνει τους φόβους περί των «ανταλλαγμάτων» που μπορεί να ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα και για την προοπτική ενός τέταρτου μνημονίου, ο υπουργός υποστήριξε πως σχετική απαίτηση δεν είναι προφανής στις συζητήσεις του με το ΔΝΤ.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «αυτοεκπληρούμενη προφητεία», στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (QE).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!