Τρίτη, 23 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ημερησία]: Αλλάζει ο υπολογισμός της χρέωσης ΥΚΩ
[Ημερησία]: Αλλάζει ο υπολογισμός της χρέωσης ΥΚΩ

[Ημερησία]: Αλλάζει ο υπολογισμός της χρέωσης ΥΚΩ

Aλλαγές στον τρόπο υπολογισμού της χρέωσης των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) και μεταφορά της διαχείρισης του λογαριασμού στον ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Δικτύων Διανομής) από τον ΑΔΜΗΕ προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΡΑΕ Νίκος Μπουλαξής, κατά την ομιλία του χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η ΡΑΕ έχει καλέσει σε ακρόαση όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς διεξάγει σε βάθος έρευνα για τις ΥΚΩ και ήδη έχει διαπιστώσει στρεβλές χρεώσεις, που επιβαρύνουν υπέρμετρα τους καταναλωτές.

Σύντομα σχεδιάζει να προχωρήσει σε αλλαγές στον τρόπο της χρέωσης, όμως το άνοιγμα που θα πρέπει να καλυφθεί από τους καταναλωτές υπολογίζεται σε 600 ως 800 εκατ. ευρώ ετησίως. Όπως είπε ο κ. Μπουλαξής, την περίοδο 2012-2013 λόγω των υψηλών τιμών του πετρελαίου που ξεπερνούσαν τα 100 δολάρια το βαρέλι, το κόστος των ΥΚΩ ανέρχονταν σε περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα, που η τιμή του πετρελαίου έχει μειωθεί στα 50 δολάρια το βαρέλι, το κόστος υπολογίζεται σε 600 εκατομμύρια ευρώ.

Απ’ αυτό όπως είπε προκύπτει, ότι ο τρόπος υπολογισμού της χρέωσης στους λογαριασμούς των καταναλωτών είναι στρεβλός και πρέπει να αλλάξει.

Διασύνδεση νησιών
Επίσης, για τη μείωση των ΥΚΩ ο κ. Μπουλαξής σημείωσε, ότι θα πρέπει να επιταχυνθεί η διασύνδεση των νησιών με το ηπειρωτικό σύστημα, τονίζοντας ότι η διασύνδεση των Κυκλάδων πρέπει να επεκταθεί σε νησιά όπως η Σαντορίνη, η Μήλος και η Αμοργός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!