Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 2 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [IatroPedia]: Βήχας που δεν περνάει: Τι να κάνετε για να ηρεμήσετε
[IatroPedia]: Βήχας που δεν περνάει: Τι να κάνετε για να ηρεμήσετε

[IatroPedia]: Βήχας που δεν περνάει: Τι να κάνετε για να ηρεμήσετε

Ο βήχας είναι ο τρόπος του οργανισμού να απομακρύνει με φυσικό τρόπο ξένες ουσίες και βλέννα από τους πνεύμονες και τους άνω αεραγωγούς. Ο “παραγωγικός” βήχας είναι συχνά χρήσιμος και δεν πρέπει να προσπαθήσετε να τον περιορίσετε.

Μπορεί ο βήχας, να αποτελεί ένδειξη για κάτι πιο σοβαρό. Συνήθως προκαλείται από έναν ερεθισμό στις αναπνευστικές οδούς, από λοίμωξη ή διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως ο καπνός του τσιγάρου, η σκόνη, η ρύπανση της ατμόσφαιρας κτλ.

Ο παραγωγικός βήχας είναι αυτός που συνοδεύεται από την παραγωγή φλεγμάτων σε αντίθεση με τον ξηρό βήχα που δεν συνοδεύεται.

Ο βήχας είναι κοινό σύμπτωμα σε αναπνευστικά νοσήματα όπως το άσθμα και η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και καμιά φορά μπορεί να είναι παρενέργεια φαρμακευτικής αγωγής. Η υπερβολική ποσότητα εκκρίσεων (φλέγματος) στους αεραγωγούς μπορεί να ενεργοποιήσει το αντανακλαστικό του βήχα, ιδιαίτερα όταν τα φλέγματα είναι παχύρρευστα και κολλώδη και εμποδίζουν τα μαλακά τριχάκια (κροσσούς) να μεταφέρουν τη βλέννα έξω από τους αεραγωγούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATROPEDIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!