Τρίτη, 24 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [IatroPedia]: Τροφική δηλητηρίαση: Τα συμπτώματα που πρέπει ΟΛΟΙ να ξέρουν
[IatroPedia]: Τροφική δηλητηρίαση: Τα συμπτώματα που πρέπει ΟΛΟΙ να ξέρουν

[IatroPedia]: Τροφική δηλητηρίαση: Τα συμπτώματα που πρέπει ΟΛΟΙ να ξέρουν

Σε γενικές γραμμές, η τροφική δηλητηρίαση προκαλεί κάποια συνδυασμό από ναυτία, εμετό, διάρροια (που μπορεί ή όχι να είναι αιματηρή), αλλά και μερικά άλλα συμπτώματα.

Αυτά που πρέπει να έχετε όλοι στο μυαλό σας σχετικά με την τροφική δηλητηρίαση είναι:
  • Αφότου καταναλώσετε μολυσμένο φαγητό, θα έχετε κοιλιακές κράμπες, διάρροια και έμετο, μετά από σχεδόν μία ώρα στην περίπτωση του σταφυλόκοκκου και ακόμα και 10 ημέρες αργότερα στην περίπτωση του καμπυλοβακτηριδίου του πυλωρού.
  • Μπορεί να πάρει ακόμα περισσότερο χρόνο για να αναπτύξετε συμπτώματα από παρασιτικές μολύνσεις, όπως η Giardia. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να διαρκέσουν από μια μέρα έως και δύο μήνες ή περισσότερο, ανάλογα με τον τύπο της λοίμωξης.
  • Εμετός, διάρροια, εφίδρωση , ζαλάδα , δακρύρροια στα μάτια, υπερβολική έκκριση σιέλου, διανοητική σύγχυση και πόνος στο στομάχι μπορεί να είναι συμπτώματα χημικής ή τοξικής τροφικής δηλητηρίασης, όπως αυτή από τα δηλητηριώδη μανιτάρια.
  • Μερική απώλεια της ομιλίας, ή θολή όραση, αδυναμία των μυών, δυσκολία στην κατάποση, ξηροστομία , μυϊκή παράλυση από το κεφάλι προς τα κάτω μέσα από το σώμα και έμετος μπορεί να είναι συμπτώματα αλλαντίασης , μιας σοβαρής, αλλά πολύ σπάνιας, βακτηριακής τροφικής δηλητηρίασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATROPEDIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!