Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [IatroPedia]: Τενοντίτιδα: Αίτια, συμπτώματα και αντιμετώπιση [vid]
[IatroPedia]: Τενοντίτιδα: Αίτια, συμπτώματα και αντιμετώπιση [vid]

[IatroPedia]: Τενοντίτιδα: Αίτια, συμπτώματα και αντιμετώπιση [vid]


Τενοντίτιδα είναι μια φλεγμονή στους τένοντες. Οι τένοντες είναι σαν “σχοινιά” από σκληρό, ινώδη συνδετικό ιστό, που συνδέουν τους μυς με τα οστά.

Η τενοντίτιδα μπορεί επίσης να επηρεάσει όχι μόνο το κύριο σώμα του τένοντα, αλλά και το τμήμα της σύνδεσής του με τον μυ. Όταν οι τένοντες είναι υγιείς, έχουν μια αστραφτερή λευκή όψη στο γυμνό μάτι.

Τενοντίτιδα: Αιτίες

Η πιο κοινή αιτία της τενοντίτιδας είναι υπερβολική και επαναλαμβανόμενη κίνηση/τριβή του τένοντα από ψυχαγωγικές, αθλητικές ή επαγγελματικές δραστηριότητες. Οι παράγοντες κινδύνου για την τενοντίτιδα περιλαμβάνουν επαναλαμβανόμενη κίνηση, τραύμα, θερμικό τραυματισμό στον τένοντα, χρήση ορισμένων αντιβιοτικών (όπως η λεβοφλοξασίνη και η σιπροφλοξασίνη) και το κάπνισμα. Τενοντίτιδα μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε άτομα με ασθένειες, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η παχυσαρκία και ο διαβήτης.

Μερικές από τις πιο κοινές μορφές τενοντίτιδας είναι:

  • Έσω επικονδυλίτιδα (συνήθως εμφανίζεται στους αγκώνες): Προκαλείται από φλεγμονή των τενόντων που συνδέουν τον έσω επικόνδυλο του αγκώνα. Αν βάλετε τα χέρια σας στο πλάι με τις παλάμες σας προς τα εμπρός, ο έσω επικόνδυλος είναι το οστεώδες τμήμα του αγκώνα που είναι πλησιέστερο στο σώμα σας. Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις που προϋποθέτουν έντονη κάμψη του καρπού και περιστροφή του χεριού, μπορεί να προκαλέσουν αυτήν τη μορφή τενοντίτιδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATROPEDIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!