Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [IatroPedia]: Τέλος στην επεισοδιακή ημικρανία με φάρμακο που βρίσκεται σε φάση 3
[IatroPedia]: Τέλος στην επεισοδιακή ημικρανία με φάρμακο που βρίσκεται σε φάση 3

[IatroPedia]: Τέλος στην επεισοδιακή ημικρανία με φάρμακο που βρίσκεται σε φάση 3


Η Novartis ανακοίνωσε σημαντικά θετικά αποτελέσματα από τη μελέτη ARISE, την πρώτη μελέτη Φάσης ΙΙΙ για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας της μηνιαίας υποδόριας χορήγησης AMG 334 (erenumab) 70mg με στόχο την πρόληψη της επεισοδιακής ημικρανίας.

Η μελέτη πέτυχε το πρωτεύον καταληκτικό σημείο της, καταδεικνύοντας στατιστικά σημαντική μείωση από την έναρξη της θεραπείας στον αριθμό των ημερών με ημικρανία ανα μήνα που εκδήλωσαν οι ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε το AMG 334, σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο, σε διάστημα 12 εβδομάδων. Το AMG 334 είναι ειδικά σχεδιασμένο για την πρόληψη της ημικρανίας, αναστέλλοντας τον υποδοχέα που σχετίζεται με το γονίδιο του πεπτιδίου της καλσιτονίνης-Calcitonin Gene Related Peptide (CGRP), το οποίο θεωρείται ότι διαδραματίζει καίριο ρόλο στην πρόκληση του εξουθενωτικού πόνου της ημικρανίας.

«Οι ασθενείς με επεισοδιακή ημικρανία βιώνουν σημαντικό πόνο, ανικανότητα και σωματική δυσλειτουργία, η οποία μπορεί να διαταράξει σημαντικά την ικανότητά τους να επιτελέσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες», δήλωσε ο Vasant Narasimhan, Παγκόσμιος Επικεφαλής Ανάπτυξης Φαρμάκου και Διευθυντής Ιατρικού Τμήματος της Novartis. «Τα θετικά αποτελέσματα από τη μελέτη ARISE είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά, επειδή δεν υπάρχουν επί του παρόντος διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές, ειδικά σχεδιασμένες για την πρόληψη της ημικρανίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATROPEDIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!