Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [IatroPedia]: Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας: Δύο μελέτες για το πλακώδες καρκίνωμα δέρματος
[IatroPedia]: Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας: Δύο μελέτες για το πλακώδες καρκίνωμα δέρματος

[IatroPedia]: Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας: Δύο μελέτες για το πλακώδες καρκίνωμα δέρματος

Το ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine (NEJM) δημοσίευσε πιλοτικά δεδομένα από δύο κλινικές μελέτες που αξιολογούν το cemiplimab στο προχωρημένο πλακώδες καρκίνωμα του δέρματος (CSCC). Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν επίσης στο ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO).

Το προχωρημένο πλακώδες καρκίνωμα του δέρματος, η πιο θανατηφόρα μη-μελανωματική μορφή καρκίνου του δέρματος, αφορά ασθενείς με μεταστατικό ή τοπικά προχωρημένο πλακώδες καρκίνωμα του δέρματος, οι οποίοι δεν έχουν κριθεί κατάλληλοι για χειρουργική επέμβαση. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει εγκεκριμένη θεραπεία για αυτούς τους ασθενείς. Το Cemiplimab είναι ένα υπό έρευνα ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα που στοχεύει τον αναστολέα σημείων ελέγχου προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου PD-1 (programmed cell death protein 1).

“Τα ισχυρά αποτελέσματα που παρατηρήθηκαν με το cemiplimab είναι αξιοσημείωτα δεδομένου ότι το προχωρημένο πλακώδες καρκίνωμα του δέρματος αποτελεί μία ιδιαίτερα σοβαρή νόσο για την οποία δεν υπάρχουν σήμερα εγκεκριμένες θεραπείες από τη στιγμή που η χειρουργική επέμβαση έχει αποκλειστεί ως θεραπευτική επιλογή,” δήλωσε ο Michael R.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATROPEDIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!