Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 3 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [IatroPedia]: Συναγερμός για πανώλη στη Μαδαγασκάρη – 33 νεκροί μέχρι στιγμής
[IatroPedia]: Συναγερμός για πανώλη στη Μαδαγασκάρη – 33 νεκροί μέχρι στιγμής

[IatroPedia]: Συναγερμός για πανώλη στη Μαδαγασκάρη – 33 νεκροί μέχρι στιγμής

Θανατηφόρος επιδημία βουβωνικής και πνευμονικής πανώλης έχει σκοτώσει τουλάχιστον 33 ανθρώπους στη Μαδαγασκάρη, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ο οργανισμός επιβεβαίωσε ότι περισσότεροι από 230 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από την ιδιαίτερα μεταδοτική πανώλη και οι αξιωματούχοι του προειδοποίησαν ότι ο κίνδυνος περαιτέρω εξάπλωσης της επιδημίας είναι υψηλός.

Έως στιγμής τα κρούσματα εντοπίζονται στην ανατολική και κεντρική Μαδαγασκάρη, όπου ο ΠΟΥ έχει ήδη αρχίσει την αποστολή επείγουσας βοήθειας και χρηματοδότησης.

Όπως ανακοίνωσε ο διεθνής οργανισμός, η πανώλη έχει ποσοστό θνησιμότητας 30-100% εάν δεν διαγνωσθεί και αντιμετωπιστεί εγκαίρως, ενώ η πνευμονική μορφή της είναι πιο επικίνδυνη, διότι μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο με τον αέρα και επομένως είναι πιο δύσκολος ο έλεγχός της (η βουβωνική πανώλη μεταδίδεται από τους ψύλλους).

Επιπλέον, είναι η πιο θανατηφόρος και πιο ταχέως εξελισσόμενη μορφή πανώλους.

Έκτακτα μέτρα από τον ΠΟΥ

Ωστόσο τόσο η βουβωνική όσο και η πνευμονική πανώλη μπορούν να αντιμετωπισθούν με συνηθισμένα αντιβιοτικά, εάν αυτά χορηγηθούν εγκαίρως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATROPEDIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!