Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 0 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [IatroPedia]: Προσοχή με το χοιρινό κρέας: Συνδέεται με καρκίνο και κίρρωση στο συκώτι – Τι πρέπει να ξέρετε
[IatroPedia]: Προσοχή με το χοιρινό κρέας: Συνδέεται με καρκίνο και κίρρωση στο συκώτι – Τι πρέπει να ξέρετε

[IatroPedia]: Προσοχή με το χοιρινό κρέας: Συνδέεται με καρκίνο και κίρρωση στο συκώτι – Τι πρέπει να ξέρετε

Το χοιρινό είναι ο τύπος κρέατος που καταναλώνεται πιο συχνά από κάθε άλλο στον κόσμο, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι μπορεί επίσης να είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα κρέατα, αφού συνδέεται με διάφορους κινδύνους υγείας, που πρέπει να γνωρίζει ο κάθε καταναλωτής.

Ένας από αυτούς του κινδύνους που συνδέονται με το χοιρινό κρέας είναι τα σοβαρά προβλήματα στο συκώτι (ήπαρ). Τα προβλήματα του ήπατος τείνουν να ακολουθούν στενά κάποιους άλλους αναμενόμενους παράγοντες κινδύνου, δηλαδή την μόλυνση από ηπατίτιδα Β και C, την έκθεση στην αφλατοξίνη (καρκινογόνο που παράγεται από τη μούχλα) και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Ένας ακόμα, λιγότερο γνωστός κίνδυνος για την υγεία του ήπατος είναι το χοιρινό κρέας!

Θανάσιμες επιπτώσεις από το χοιρινό κρέας: Τι λένε οι αριθμοί

Για δεκαετίες, η αύξηση στην κατανάλωση χοιρινού κρέατος πάει “χέρι-χέρι” με την αντίστοιχη αύξηση στα ποσοστά καρκίνου του ήπατος και κίρρωσης του ήπατος σε όλο τον κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATROPEDIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!