Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 3 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [IatroPedia]: Ποιες κούπες που χρησιμοποιείτε μπορεί να προκαλούν σταδιακή δηλητηρίαση – Προσοχή!
[IatroPedia]: Ποιες κούπες που χρησιμοποιείτε μπορεί να προκαλούν σταδιακή δηλητηρίαση – Προσοχή!

[IatroPedia]: Ποιες κούπες που χρησιμοποιείτε μπορεί να προκαλούν σταδιακή δηλητηρίαση – Προσοχή!

Οι κούπες από χαλκό που έχουν γίνει “μόδα” τον τελευταίο καιρό, μπορεί να αποτελούν πηγή κινδύνου για την υγεία σας. Οι υγειονομικές Αρχές της πολιτείας της Αϊόβα στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι οι κούπες από χαλκό μπορεί να προκαλέσουν δηλητηρίαση σε όσους τις χρησιμοποιούν!

Δηλητηρίαση – Η Διεύθυνση Αλκοολούχων Ποτών της Αϊόβα έκανε την σχετική ανακοίνωση, αφότου εξέτασε την δηλητηριώδη φύση του χαλκού και των κραμάτων χαλκού που αναμειγνύονται με τα τρόφιμα. Σύμφωνα με τον Κώδικα Ηθικής για τα Τρόφιμα του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), απαγορεύεται στον χαλκό να έρχεται σε άμεση επαφή με τρόφιμα που έχουν ισορροπία pH κάτω από 6,0.

Τα υγρά με pH κάτω από 6,0 περιλαμβάνουν το ξύδι, τους χυμούς φρούτων και το κρασί.

“Όταν οι επιφάνειες χαλκού και κράματος χαλκού έρχονται σε επαφή με όξινα τρόφιμα ή υγρά, ο χαλκός μπορεί να διαρρεύσει σε αυτά”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATROPEDIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!