Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 5 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [IatroPedia]: Παγκόσμια Ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας: Τα συμπτώματα που πρέπει ΟΛΟΙ να γνωρίζουμε
[IatroPedia]: Παγκόσμια Ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας: Τα συμπτώματα που πρέπει ΟΛΟΙ να γνωρίζουμε

[IatroPedia]: Παγκόσμια Ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας: Τα συμπτώματα που πρέπει ΟΛΟΙ να γνωρίζουμε

Κάθε χρόνο η δεύτερη, ή τρίτη Τετάρτη του Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με την Χρόνια αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).

Περίπου 210 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, σύμφωνα με σχετική μελέτη του ΠΟΥ από το 2007. Ο ΠΟΥ προβλέπει ότι η ΧΑΠ θα γίνει η τρίτη αιτία θανάτου παγκοσμίως μέχρι το 2030.

Οι βασικοί παράγοντες κινδύνου για τη ΧΑΠ είναι το κάπνισμα, η ρύπανση του αέρα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, καθώς και η έκθεση σε σκόνες και χημικά σε βιομηχανικούς χώρους. Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα ΧΑΠ πραγματοποιήθηκε το 2002. Κάθε χρόνο οι διοργανωτές σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν στις εκδηλώσεις αυτής της ημέρας.

Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια: Ποια είναι τα συμπτώματα

Τα συμπτώματα της ΧΑΠ συχνά δεν εμφανίζονται μέχρι έχει επέλθει σημαντική βλάβη των πνευμόνων και κατά κανόνα επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου, ιδιαίτερα εάν το άτομο είναι καπνιστής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATROPEDIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!