Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [IatroPedia]: Ο… δρ Google είναι ο οφθαλμίατρος του μέλλοντος – Θα ανιχνεύει την διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια!
[IatroPedia]: Ο… δρ Google είναι ο οφθαλμίατρος του μέλλοντος – Θα ανιχνεύει την διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια!

[IatroPedia]: Ο… δρ Google είναι ο οφθαλμίατρος του μέλλοντος – Θα ανιχνεύει την διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια!


Η Google, η εταιρεία-γίγας του διαδικτύου, ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργήσει και “εκπαιδεύει” έναν περίπλοκο αλγόριθμο με απώτερο στόχο να μπορεί σε λίγα χρόνια να εντοπίζει πρώιμα σημάδια της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας σε ασθενείς, μέσω της οθόνης του υπολογιστή τους!

Σύμφωνα με τα τα όσα ελπίζει η Google να πετύχει ο νέος της αλγόριθμος, αυτό θα επιτυγχάνεται με έναν τρόπο παρόμοιο με εκείνον που οι οφθαλμίατροι πραγματοποιούν μια εξέταση για διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια. Στόχος είναι να ελεγχθεί το πίσω μέρος του ματιού για συμπτώματα της ασθένειας.

Η Google συνεργάστηκε με μια ομάδα γιατρών στην Ινδία και τις ΗΠΑ για να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων από 128.000 εικόνες, τις οποίες εν συνεχεία χρησιμοποίησε για να “εκπαιδεύσει” ένα περίπλοκο ενσύρματο νευρωνικό δίκτυο που θυμίζει εγκέφαλο, προκειμένου να μπορεί να ανιχνεύει την διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια.

Τα αποτελέσματα αυτού του εγχειρήματος δημοσιεύθηκαν χθες, Τρίτη 29 Νοεμβρίου, στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the American Medical Association και επικυρώθηκαν από ανεξάρτητη ομάδα οφθαλμιάτρων.

Ο αλγόριθμος της Google μπορεί στο εγγύς μέλλον να βοηθήσει ασθενείς να πάνε στον… κανονικό τους οφθαλμίατρο πολύ νωρίτερα από ό,τι πηγαίνουν σήμερα με συμπτώματα αμφιβληστροειδοπάθειας, αν και υπογραμμίστηκε ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα προτού αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιηθεί ευρέως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATROPEDIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!