Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [IatroPedia]: Νέο θεραπευτικό σχήμα για τον HIV
[IatroPedia]: Νέο θεραπευτικό σχήμα για τον HIV

[IatroPedia]: Νέο θεραπευτικό σχήμα για τον HIV

Η Gilead Sciences ανακοίνωσε ότι έλαβε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Άδεια Κυκλοφορίας για το bictegravir 50mg/εμτρισιταβίνη 200 mg/tenofovir alafenamide 25 mg, ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό σχήμα ενός δισκίου που λαμβάνεται άπαξ ημερησίως (STR) για τη θεραπεία της λοίμωξης από τον ιό HIV-1.

Το σχήμα BIC/FTC/TAF συνδυάζει τη δραστικότητα του bictegravir, του νέου αναστολέα ενσωματάσης (INSTI – integrase strand transfer inhibitor), με το αποδεδειγμένο προφίλ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας του Descovy® (emtricitabine 200 mg/tenofovir alafenamide 25 mg, σχήμα FTC/TAF), ενός backbone με δύο νουκλεοσιδικούς αναστολείς της ανάστροφης μεταγραφάσης (nucleoside reverse transcriptase inhibitor -NRTI) που συστήνουν οι κατευθυντήριες οδηγίες θεραπείας. Η σημερινή απόφαση αναδεικνύει το σχήμα BIC/FTC/TAF ως το τρίτο θεραπευτικό σχήμα ενός δισκίου με βάση το FTC/TAF της Gilead που λαμβάνει έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία χρόνια.

Στην Ευρώπη, το σχήμα BIC/FTC/TAF ενδείκνυται ως πλήρες σχήμα για τη θεραπεία της λοίμωξης από τον ιό HIV-1 σε ενήλικες χωρίς υπάρχουσα ή προηγούμενη ένδειξη αντοχής του ιού στις δραστικές ουσίες ιντεγκράσης, emtricitabine ή tenofovir.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATROPEDIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!