Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [IatroPedia]: Μικρόβια: Πόσο καθαρή είναι η κουζίνα σας;
[IatroPedia]: Μικρόβια: Πόσο καθαρή είναι η κουζίνα σας;

[IatroPedia]: Μικρόβια: Πόσο καθαρή είναι η κουζίνα σας;

Πριν από λίγες εβδομάδες δημοσιοποιήθηκε μελέτη που έδειξε ότι δεν πλένουμε αρκετά συχνά την πετσέτα της κουζίνας, με συνέπεια να γεμίζει επικίνδυνα μικρόβια. Ωστόσο δεν είναι η μόνη που χρειάζεται συχνό καθάρισμα.

Πόσο συχνά πλένετε την πετσέτα στην κουζίνα σας; Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη ίσως όχι όσο συχνά πρέπει, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης με επικίνδυνα μικρόβια.

«Παραδοσιακά δεν πλένουμε την πετσέτα της κουζίνας όσο συχνά πλένουμε άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης», λέει ο Dr. FrankEsper , ειδικός στις λοιμώξεις από την Cleveland Clinic. «Συνήθως την κρατάμε για μία-δυο εβδομάδες, αν όχι περισσότερο».

Η τακτική αυτή, όμως, μπορεί να είναι επικίνδυνη. Μελέτη που παρουσιάσθηκε προσφάτως στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας έδειξε πως έπειτα από τέσσερις εβδομάδες χρήσης οι πετσέτες μπορεί να είναι μολυσμένες με επικίνδυνα παθογόνα.

Στη μελέτη εξετάστηκαν 100 πετσέτες και οι μισές βρέθηκαν μολυσμένες με επικίνδυνα βακτήρια, όπως το e.coli (κολοβακτηρίδιο) και ο σταφυλόκοκκος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATROPEDIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!