Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [IatroPedia]: Μεσημεριανός ύπνος: Τι ώρα πρέπει να κοιμόμαστε και για πόσο
[IatroPedia]: Μεσημεριανός ύπνος: Τι ώρα πρέπει να κοιμόμαστε και για πόσο

[IatroPedia]: Μεσημεριανός ύπνος: Τι ώρα πρέπει να κοιμόμαστε και για πόσο

Ο μεσημεριανός ύπνος παρέχει πολλά οφέλη στην υγεία, αρκεί να γίνεται την κατάλληλη ώρα και να έχει τη σωστή διάρκεια.

Ο μεσημεριανός ύπνος μπορεί να ωφελήσει σημαντικά την ψυχική διάθεση, την ενεργητικότητα και μακροπρόθεσμα την υγεία. Αρκεί όμως να γίνεται την κατάλληλη ώρα και να μην είναι παρατεταμένος, λέει μία ειδικός από την Cleveland Clinic.

Τα οφέλη που έχει ο μεσημεριανός ύπνος είναι καλά γνωστά. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να μας προστατεύσει από λάθη και ατυχήματα, ακόμα κι αν δεν έχουμε κοιμηθεί καλά το βράδυ.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι η μεσημεριανή σιέστα μπορεί να αναπληρώσει τον ανεπαρκή ή φτωχής ποιότητας νυκτερινό ύπνο. Ωστόσο αποτελεί τονωτική ένεση για τον οργανισμό και, ίσως, μυστικό μακροζωίας.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από μελέτες, όπως αυτή της Ικαρίας, του ελληνικού νησιού όπου ζουν οι μακροβιότεροι κάτοικοι της χώρας μας. Μία από τις συνήθειες που έχουν οι υπέργηροι κάτοικοι της Ικαρίας είναι ο μεσημεριανός ύπνος, τον οποίο κάνουν απαρέγκλιτα κάθε μέρα.

Λίγα λεπτά

Πόσο πρέπει, όμως, να διαρκεί ο μεσημεριανός ύπνος για να είναι ωφέλιμος; Διεθνείς οργανισμοί όπως το αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου (NSF) συνιστούν να περιοριζόμαστε σε 20-30 λεπτά για να βελτιωθούν η ψυχική διάθεση, η εγρήγορση και οι επιδόσεις μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATROPEDIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!