Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [IatroPedia]: Κρυολόγημα και βουλωμένη μύτη: Απελευθερώστε την αναπνοή σας με φυσικό τρόπο
[IatroPedia]: Κρυολόγημα και βουλωμένη μύτη: Απελευθερώστε την αναπνοή σας με φυσικό τρόπο

[IatroPedia]: Κρυολόγημα και βουλωμένη μύτη: Απελευθερώστε την αναπνοή σας με φυσικό τρόπο


Το κοινό κρυολόγημα είναι μια πολύ κοινή λοίμωξη της μύτης και του λαιμού και προκαλείται από έναν ιό. Τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος, που είναι επίσης γνωστό ως ιογενής ή οξεία ρινοφαρυγγίτιδα, περιλαμβάνουν πόνο στο λαιμό, φτέρνισμα, βουλωμένη μύτη (ρινική συμφόρηση) και ρινική καταρροή. Αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται σταδιακά, και συνήθως επιμένουν για διάστημα 5 έως 7 ημερών, και μπορεί να διαρκέσουν έως και 2 εβδομάδες.

γράφει ο Μιχάλης Ρηνιώτης, φαρμακοποιός

Το κοινό κρυολόγημα εμφανίζεται συχνότερα την περίοδο από την αρχή του φθινοπώρου μέχρι και την άνοιξη. Αυτό συμβαίνει γιατί περνάμε περισσότερο χρόνο σε κλειστούς χώρους, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η ατμόσφαιρα στα σπίτια και τους κλειστούς χώρους είναι συνήθως πιο ξηρή. Τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας μπορεί να αυξήσουν τα ποσοστά μετάδοσης των ιών λόγω του ξηρού αέρα, ο οποίος επιτρέπει στα σταγονίδια να σκορπίζονται ακόμα πιο μακριά και να παραμένουν στην ατμόσφαιρα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το κοινό κρυολόγημα είναι μεταδοτικό. Το κοινό κρυολόγημα προέρχεται από την προσκόλληση του ιού στο βλεννογόνο της μύτης, του φάρυγγα ή των ματιών. Ο ιός μπορεί να προσκολληθεί στο βλεννογόνο όταν ο πάσχων από κρυολόγημα βήξει ή φταρνιστεί με αποτέλεσμα να απελευθερωθούν μολυσμένα σταγονίδια στον αέρα, τα οποία στη συνέχεια εισπνέονται από κάποιον άλλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATROPEDIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!