Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 0 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [IatroPedia]: Καρκίνος του πνεύμονα: Άλμα στο προσδόκιμο επιβίωσης – Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες
[IatroPedia]: Καρκίνος του πνεύμονα: Άλμα στο προσδόκιμο επιβίωσης – Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες

[IatroPedia]: Καρκίνος του πνεύμονα: Άλμα στο προσδόκιμο επιβίωσης – Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Φάρμακα που έχουν σχεδιαστεί για να ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ασθενούς μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της επιβίωσης για όσους μάχονται τον καρκίνο του πνεύμονα, σύμφωνα δύο νέες έρευνες.

Καρκίνος του πνεύμονα: Τι έδειξε η πρώτη έρευνα

Η πρώτη έρευνα διαπίστωσε ότι, όταν το φάρμακο ανοσοθεραπείας Keytruda (pembrolizumab) συνδυάστηκε με πρότυπη χημειοθεραπεία, η πιθανότητα ότι ένας ασθενής θα πεθάνει εντός των επόμενων 11 μηνών μειώθηκε κατά περισσότερο από 50%, σε σύγκριση με την σκέτη χημειοθεραπεία.

Η συνδυασμένη θεραπεία μείωσε, επίσης κατά 50% περίπου, τον κίνδυνο να εξαπλωθεί ο καρκίνος, πρόσθεσε η ερευνητική ομάδα του NYU Langone Health στη Νέα Υόρκη, που έκανε την έρευνα

Καρκίνος του πνεύμονα: Τι έδειξε η δεύτερη έρευνα

Με παρόμοια ιδέα, μια άλλη ομάδα ερευνητών έδωσε στους ασθενείς που είχαν διαγνωστεί με προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα είτε έναν συνδυασμό των φαρμάκων ανοσοθεραπείας Opdivo (nivolumab) και Yervoy (ipilimumab), είτε μια πρότυπη χημειοθεραπεία. Όσοι πήρα τον συνδυασμό φαρμάκων ανοσοθεραπείας είχαν 42% λιγότερες πιθανότητες εξάπλωσης του καρκίνου μετά από έναν χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATROPEDIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!