Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 11 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [IatroPedia]: Καρδιά και εγκεφαλικό: Πόσες ώρες εργασίας την εβδομάδα είναι το όριο για σοβαρά προβλήματα
[IatroPedia]: Καρδιά και εγκεφαλικό: Πόσες ώρες εργασίας την εβδομάδα είναι το όριο για σοβαρά προβλήματα

[IatroPedia]: Καρδιά και εγκεφαλικό: Πόσες ώρες εργασίας την εβδομάδα είναι το όριο για σοβαρά προβλήματα

Η κολπική μαρμαρυγή συμβαίνει όταν οι ηλεκτρικοί παλμοί που ελέγχουν τον κανονικό ρυθμό της καρδιάς εξέρχονται από τον φυσικό τους συγχρονισμό.

Η καρδιά μπορεί στη συνέχεια να χτυπάει πολύ γρήγορα ή να χτυπάει με ακανόνιστο τρόπο. Οι πάσχοντες μπορεί να αισθανθούν ταχυπαλμία , δύσπνοια και ζάλη . Ωστόσο, ορισμένοι πάσχοντες αγνοούν εντελώς το πρόβλημα. Είναι ένας παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη του εγκεφαλικού επεισοδίου .

Έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα έδειξε ότι ο κίνδυνος εμφάνισης ακανόνιστων καρδιακών παλμών (κολπική μαρμαρυγή) είναι σημαντικά υψηλότερος μεταξύ των ατόμων που εργάζονται πάνω από 55 ώρες την εβδομάδα.

Ο κίνδυνος αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου έχει ήδη αποδειχθεί ότι αυξάνεται σε όσους εργάζονται για πολλές ώρες. Μια ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, με επικεφαλής την καθηγήτρια Mika Kivimaki, διεξήγαγε μια μελέτη για να αξιολογήσει εάν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της κολπικής μαρμαρυγής και των ωρών εργασίας/εβδομάδα. Αναλύθηκαν στοιχεία από περισσότερους από 85.000 εργαζόμενους άνδρες και γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

Οι άνθρωποι που εργάζονταν 35-40 ώρες/εβδομάδα χρησιμοποιήθηκαν ως “ομάδα ελέγχου” για να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις της έρευνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATROPEDIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!