Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 14 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [IatroPedia]: Γινόμαστε… ρομπότ: Συσκευή γιατρεύει όργανα με ένα απλό άγγιγμα! [vid]
[IatroPedia]: Γινόμαστε… ρομπότ: Συσκευή γιατρεύει όργανα με ένα απλό άγγιγμα! [vid]

[IatroPedia]: Γινόμαστε… ρομπότ: Συσκευή γιατρεύει όργανα με ένα απλό άγγιγμα! [vid]

Ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο Wexner του Κρατικού Πανεπιστημίου του Οχάιο και του Κολεγίου Μηχανικών της ίδιας πολιτείας των ΗΠΑ ανέπτυξαν μια νέα τεχνολογία, τη Νανομεταμόσχευση Ιστών (Tissue Nanotransfection – TNT), η οποία μπορεί να παράγει οποιοδήποτε τύπο κυττάρου για θεραπεία στο σώμα του ασθενούς.

Μήπως γινόμαστε… ρομπότ; Αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση τραυματισμένου ιστού ή για την αποκατάσταση της λειτουργίας ενός ηλικιωμένου ιστού, συμπεριλαμβανομένων των οργάνων, των αιμοφόρων αγγείων και των νευρικών κυττάρων.

Τα αποτελέσματα της εν λόγω μελέτης αναγεννητικής ιατρικής δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Nature Nanotechnology .

“Με τη χρήση της νέας μας τεχνολογίας Νανομεταμόσχευσης Ιστών, μπορούν να αντικατασταθούν τραυματισμένα ή προβληματικά όργανα. Αποδείξαμε ότι το δέρμα είναι μια ‘εύφορη γη’ όπου μπορούμε να αναπτύξουμε τα στοιχεία οποιουδήποτε οργάνου έχει πρόβλημα”, δήλωσε ο δρ Chandan Sen, διευθυντής του Κρατικού Κέντρου του Οχάιο για την Αναγεννητική Ιατρική και τις Κυτταρικές Θεραπείες, που συνεργάστηκε στην μελέτη με τον L.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATROPEDIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!