Κυριακή, 27 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [IatroPedia]: Φάρμακα για την πίεση συνδέονται με καρκίνο στο πάγκρεας! Τι έδειξε μεγάλη έρευνα
[IatroPedia]: Φάρμακα για την πίεση συνδέονται με καρκίνο στο πάγκρεας! Τι έδειξε μεγάλη έρευνα

[IatroPedia]: Φάρμακα για την πίεση συνδέονται με καρκίνο στο πάγκρεας! Τι έδειξε μεγάλη έρευνα

Ορισμένα φάρμακα που συνταγογραφούνται για την θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης (υπέρταση) μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο μιας γυναίκας για ανάπτυξη καρκίνου του παγκρέατος μετά την εμμηνόπαυση, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Συγκεκριμένα, μεγάλη μελέτη σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες έδειξε ότι, εκείνες που είχαν πάρει βραχείας δράσης φάρμακο που λειτουργεί ως αναστολέας διαύλων ασβεστίου (CCB) παρουσίασαν αύξηση στον κίνδυνο για καρκίνο στο πάγκρεας κατά 66%!

Επίσης, γυναίκες που χρησιμοποίησαν βραχείας δράσης φάρμακο CCB για τρία ή περισσότερα χρόνια αντιμετώπισαν περισσότερο από το διπλάσιο κίνδυνο για καρκίνο του παγκρέατος, σε σύγκριση με εκείνες που είχαν πάρει άλλα είδη φαρμάκων για την αρτηριακή πίεση .

Αυτή η κατηγορία φαρμάκων περιλαμβάνει βραχείας δράσης νιφεδιπίνη (εμπορικές ονομασίες Procardia, Adalat CC), νικαρδιπίνη (Cardene IV), και διλτιαζέμη (Cardizem).

Τα βραχείας δράσης CCB ήταν τα μοναδικά φάρμακα για την αρτηριακή πίεση, που συνδέθηκαν με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του παγκρέατος, σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης, Zhensheng Wang.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATROPEDIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!