Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 2 kmh
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [IatroPedia]: Η εφηβεία δεν «προσφέρεται» για αλλαγή φύλου
[IatroPedia]: Η εφηβεία δεν «προσφέρεται» για αλλαγή φύλου

[IatroPedia]: Η εφηβεία δεν «προσφέρεται» για αλλαγή φύλου

Φυσιολογική θεωρείται από τους ειδικούς η αναζήτηση της σεξουαλικής ταυτότητας στους εφήβους. Ωστόσο η ηλικία αυτή δεν θεωρείται κατάλληλη για αλλαγή φύλου.
Απαραίτητη η ψυχιατρική εκτίμηση στην πρόθεση αλλαγής φύλου

«Απαραίτητη κρίνεται η ουσιαστική ψυχολογική προσέγγιση του εφήβου στο να βοηθηθεί κυρίως στο να ανακαλύψει τη σεξουαλική του ταυτότητα, με δεδομένο ότι στην κρίσιμη αυτή ηλικία δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις του “πειραματισμού’’ για διερεύνηση του σεξουαλικού τους ορίζοντα, τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια», επισημαίνει η Δρ. Αγγελική Πετροπούλου, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια, MD Πανεπιστημίου Αθηνών, επαναφέροντας τη συζήτηση στο προσκήνιο, με αφορμή το θέμα που απασχολεί την Κοινή Γνώμη το τελευταίο διάστημα.

«Στο πλαίσιο αυτό η αλλαγή φύλου σε πολύ νεαρή ηλικία δεν συνιστάται ψυχιατρικά», συνεχίζει η γιατρός, «εκτός φυσικά της περίπτωσης που συναντάμε πολύ συγκεκριμένες ενδοκρινικές ενδείξεις που καθιστούν επιβεβλημένη μια ριζικότερη αντιμετώπιση της ψυχολογικής φόρτισης που έχει το διεμφυλικό άτομο».

Σεξουαλική ταυτότητα

Δεν θα πρέπει συγχρόνως να αγνοηθεί το γεγονός, πως εάν προχωρήσει ένα άτομο σε αλλαγή φύλου, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί απόλυτα οι επιθυμίες του, είναι ενδεχόμενο ανακαλύπτοντας τελικά τη σεξουαλική του ταυτότητα, να θελήσει να αλλάξει τις αρχικές εκτιμήσεις του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATROPEDIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!