Τρίτη, 24 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [IatroPedia]: Διατροφικές διαταραχές: 10 “λεπτεπίλεπτα” σημάδια ότι κάποιος έχει πρόβλημα
[IatroPedia]: Διατροφικές διαταραχές: 10 “λεπτεπίλεπτα” σημάδια ότι κάποιος έχει πρόβλημα

[IatroPedia]: Διατροφικές διαταραχές: 10 “λεπτεπίλεπτα” σημάδια ότι κάποιος έχει πρόβλημα

Οι μη ρεαλιστικές “προδιαγραφές ομορφιάς”, που επιβάλλονται από την κοινωνία σε άντρες και γυναίκες (κυρίως νεαρής ηλικίας) εξελίσσονται σε μια “εν κρυπτώ” επιδημία. Στην προσπάθειά τους να επιτύχουν το “τέλειο σώμα”, πολλοί άντρες και γυναίκες πέφτουν θύματα διαφόρων διατροφικών διαταραχών, όπως η ανορεξία, η ορθορεξία και η βουλιμία.

Αυτές οι διατροφικές διαταραχές μπορεί να αποδειχθούν ακόμα και μοιραίες, αν δεν αντιμετωπιστούν την κατάλληλη στιγμή. Δεν είναι εύκολο για κάποιο άτομο που υποφέρει από διατροφικές διαταραχές να παραδεχτεί και να μιλήσει για το πρόβλημά του. Είναι κατανοητό να ανησυχείτε για το αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο περνάει μια τέτοια δοκιμασία.

Υπάρχουν πάντα τρόποι να διαπιστωθεί αν κάποιος χρειάζεται βοήθεια, ακόμα και αν δεν μιλάει πολύ. Κάποιες “λεπτεπίλεπτες” ενδείξεις μπορεί να δείξουν ότι κάποιο άτομο έχει πιθανώς μια διατροφική διαταραχή. Δείτε ποιες είναι αυτές.

1. Ένα “στρώμα” λεπτών τριχών στο σώμα

Είναι μια κατάσταση γνωστή και ως “Lanugo”. Αναπτύσσεται όταν ένα άτομο στερείται σε μεγάλο βαθμό των φυσιολογικών αποθεμάτων λίπους στο σώμα. Τα στρώματα λίπους προστατεύουν το σώμα από το υπερβολικό κρύο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATROPEDIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!