Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [IatroPedia]: Χωρίς καλλυντικά και αποσμητικό όταν πηγαίνουμε για μαστογραφία
[IatroPedia]: Χωρίς καλλυντικά και αποσμητικό όταν πηγαίνουμε για μαστογραφία

[IatroPedia]: Χωρίς καλλυντικά και αποσμητικό όταν πηγαίνουμε για μαστογραφία


Εικόνα αποτιτανώσεων (ασβεστώσεων) που μπορεί να θεωρηθούν ύποπτες, μοιάζοντας με παθολογικό εύρημα, είναι ενδεχόμενο να δημιουργούν στον απεικονιστικό έλεγχο με μαστογραφία τα διάφορα καλλυντικά σώματος που χρησιμοποιούνται την ίδια ημέρα της εξέτασης. Αυτό επισημαίνει ο κ. Πέτρος Μαλακάσης, ειδικός ακτινοδιαγνώστης μαστού, διευθυντής του Απεικονιστικού Κέντρου Μαστού και Οστεοπόρωσης της Ευρωκλινικής Αθηνών.

Η σωστή προετοιμασία της γυναίκας για εξέταση με ψηλάφιση και μαστογραφία είναι αφενός ο προγραμματισμός τους μεταξύ 4ης και 12ης ημέρας του κύκλου, έτσι ώστε οι μαστοί να μην είναι ιδιαίτερα επώδυνοι και διογκωμένοι και αφετέρου ειδικά για τη μαστογραφία να έχει αποφευχθεί η χρήση καλλυντικών σπρέι, ταλκ ή κρέμας σώματος, για να μη δημιουργηθούν στον απεικονιστικό έλεγχο τα λεγόμενα «λευκά σημαδάκια», τα οποία ενδεχομένως «μπερδέψουν» την αρχική εκτίμηση.

Καινούργιες μελέτες έχουν αποδείξει επίσης τον ευεργετικό ρόλο λήψης ενός κοινού παυσίπονου μία ώρα πριν την μαστογραφία, από γυναίκες που αναφέρουν έντονη δυσφορία-δυσανεξία σε προηγούμενη μαστογραφία, ώστε να μειωθεί η ευαισθησία και να εξασφαλισθεί η ηρεμία τους την ώρα της εξέτασης. Παράλληλα η εξεταζόμενη θα πρέπει να περιγράψει με λεπτομέρεια πιθανά συμπτώματα που μπορεί να έχει παρατηρήσει, αλλά και να προσκομίσει προηγούμενες εξετάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATROPEDIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!