Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [IatroPedia]: Άνοια: Αυξημένος κίνδυνος για όσους ζουν στην πόλη – Δείτε γιατί
[IatroPedia]: Άνοια: Αυξημένος κίνδυνος για όσους ζουν στην πόλη – Δείτε γιατί

[IatroPedia]: Άνοια: Αυξημένος κίνδυνος για όσους ζουν στην πόλη – Δείτε γιατί


Η ρύπανση του αέρα, η έλλειψη βιταμίνης D λόγω ανεπαρκούς ηλιοφάνειας ή παρατεταμένης διαμονής σε κλειστούς χώρους, η διαβίωση κάτω από καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος και η έκθεση σε ορισμένα παρασιτοκτόνα-εντομοκτόνα είναι ανάμεσα στους περιβαλλοντικούς παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο για την εμφάνιση άνοιας, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη, που αξιολόγησε τα έως τώρα δεδομένα άλλων ερευνών.

Όλοι οι παραπάνω παράγοντες κινδύνου για άνοια είναι πιο πιθανό να επηρεάζουν εκείνους που ζουν σε μεγαλουπόλεις, αφού εκεί υπάρχει αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση, υπάρχουν πολλά υπέργεια καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικά οι κάτοικοι περνούν πολλές ώρες μέσα σε κλειστούς χώρους (κτήρια).

>>>Ατμοσφαιρική ρύπανση: Ο διαδραστικός χάρτης του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας – Δείτε την Ελλάδα<<<

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Τομ Ρας του Κέντρου Ερευνών για την ‘Ανοια του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γηριατρικής “BMC Geriatrics” , σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», αξιολόγησαν πάνω από 4.000 μελέτες πάνω στο ζήτημα.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι περίπου κατά τα δύο τρίτα η άνοια οφείλεται στον τρόπο ζωής (κάπνισμα , παχυσαρκία , διαβήτης κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATROPEDIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!