Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [IatroPedia]: Ανακάλυψαν θεραπεία για «ύφεση διαρκείας» στο AIDS
[IatroPedia]: Ανακάλυψαν θεραπεία για «ύφεση διαρκείας» στο AIDS

[IatroPedia]: Ανακάλυψαν θεραπεία για «ύφεση διαρκείας» στο AIDS


Αμερικανοί επιστήμονες ευελπιστούν ότι ίσως άνοιξαν το δρόμο για μια «λειτουργική» θεραπεία, δηλαδή για ύφεση διαρκείας του AIDS, καθώς κατάφεραν για πρώτη φορά κάτι τέτοιο σε μαϊμούδες που έπασχαν από τον ιό SIV, το αντίστοιχο του ιού HIV σε αυτά τα ζώα.

Η νέα μέθοδος κατά του AIDS βασίζεται σε θεραπεία με ένα μονοκλωνικό αντίσωμα και μπορεί στο μέλλον να καταστήσει περιττή την τωρινή συνεχή θεραπεία με αντιικά φάρμακα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ανοσολογίας Αφτάμπ Ανσάρι της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Έμορι στην Ατλάντα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Science” , δήλωσαν ότι, μετά από τρεις μήνες της νέας θεραπείας, τα πειραματόζωα σταμάτησαν τα φάρμακα και τα επίπεδα του ιού SIV στο σώμα τους ήσαν τόσο χαμηλά, που ήσαν μη ανιχνεύσιμα, ενώ παρέμειναν έτσι για την επόμενη διετία. Δεν διερευνήθηκε αν τα ζώα μπορούσαν πλέον να μεταδώσουν τον ιό σε άλλα, αλλά μελέτες σε ανθρώπους έχουν δείξει ότι αν ο ιός HIV είναι πια μη ανιχνεύσιμος, η μεταδοτικότητά του μειώνεται σχεδόν κατά 100%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATROPEDIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!