Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 20 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [IatroPedia]: Άλλαξαν το DNA σε χοίρους με απώτερο σκοπό την μεταμόσχευση οργάνων σε ανθρώπους [vid]
[IatroPedia]: Άλλαξαν το DNA σε χοίρους με απώτερο σκοπό την μεταμόσχευση οργάνων σε ανθρώπους [vid]

[IatroPedia]: Άλλαξαν το DNA σε χοίρους με απώτερο σκοπό την μεταμόσχευση οργάνων σε ανθρώπους [vid]

Υπάρχει έλλειψη διαθέσιμων οργάνων για όλους τους ασθενείς που περιμένουν μεταμοσχεύσεις οργάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ υποστηρίζουν ότι η χρήση οργάνων από άλλα ζώα θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να καλυφθεί αυτό το κενό.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν σε μια νέα μελέτη, ότι χρησιμοποίησαν την τεχνική CRISPR-Cas9 για την μεταμόσχευσηοργάνων από χοίρους σε ανθρώπους χωρίς μεταφορά ασθενειών, γεγονός που θα μπορούσε να βοηθήσει στην μείωση του αριθμού των ασθενών που δεν λαμβάνουν μεταμόσχευση οργάνου λόγω ελλείψεων.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science , έδειξε ότι μερικά από τα προβλήματα με την «ξενομεταμόσχευση» (xenotransplantation), τη διαδικασία μεταμόσχευσης οργάνων ή ιστών μεταξύ διαφορετικών ειδών, θα μπορούσαν να ξεπεραστούν με τεχνικές επεξεργασίας γονιδίων.

Ένα κύριο μέλημα στην απόπειρα μεταμόσχευσης οργάνου από χοίρο σε άνθρωπο είναι όχι μόνο η ανοσολογική συμβατότητα, αλλά και ο κίνδυνος διασταυρούμενης μετάδοσης ενδογενών ρετροϊών (porcine endogenous retroviruses – PERVs).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATROPEDIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!