Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [IatroPedia]: Αυτός είναι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να μην ξαναπάρετε τα χαμένα κιλά
[IatroPedia]: Αυτός είναι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να μην ξαναπάρετε τα χαμένα κιλά

[IatroPedia]: Αυτός είναι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να μην ξαναπάρετε τα χαμένα κιλά

Πολλοί άνθρωποι χάνουν βάρος με δίαιτα και άσκηση, αλλά αργότερα τους είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσουν το σωματικό τους βάρος σε υγιή επίπεδα, με αποτέλεσμα να ξαναπαίρνουν τα χαμένα κιλά.

Ερευνητές στη Δανία διαπίστωσαν ότι τα παχύσαρκα άτομα που χάνουν κιλά μπορούν να μην τα ξαναπάρουν, αν καταφέρουν να το διατηρήσουν σταθερό για ένα έτος και να εκπαιδεύσουν εκ νέου τον εαυτό τους σε διαφορετικές διατροφικές συνήθειες απ’ ότι στο παρελθόν.

Η μελέτη έδειξε ότι χρειάζεται περίπου ένα έτος ώστε δύο ορμόνες, που ρυθμίζουν την όρεξη, να πέσουν σε ένα χαμηλότερο «σημείο ρύθμισης» για το σωματικό βάρος μετά την απώλεια κιλών. Έως ότου αυτές οι ορμόνες να προσαρμοστούν στη νέα σωματική κατάσταση του ατόμου, ο οργανισμός ουσιαστικά «αντιστέκεται» στη νέα κατάσταση και έχει την τάση να θέλει να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση. Έτσι γίνεται πολύ δύσκολο για το άτομο να μην ξαναπάρει τα χαμένα κιλά, αλλά και ν’ αλλάξει τις συνήθειες (διατροφή, άσκηση κλπ) που θα τον κρατήσουν μακριά από παχυσαρκία.

Πώς έγινε η έρευνα

Για τις ανάγκες της έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό European Journal of Endocrinology, οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 20 παχύσαρκων, αλλά υγιών ατόμων, τα οποία έχασαν κιλά ίσα με το 13% του βάρους τους μέσα από συντονισμένη προσπάθεια διάρκειας 8 εβδομάδων και δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATROPEDIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!