Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [IatroPedia]: 64 οι νεκροί από γρίπη στην χώρα μας- Πιο ήπια από πέρσι η επιδημία
[IatroPedia]: 64 οι νεκροί από γρίπη στην χώρα μας- Πιο ήπια από πέρσι η επιδημία

[IatroPedia]: 64 οι νεκροί από γρίπη στην χώρα μας- Πιο ήπια από πέρσι η επιδημία


Πέρσι στις 12 Φεβρουαρίου θρηνούσαμε ήδη 81 νεκρούς από επιπλοκές της γρίπης ενώ φέτος το ίδιο χρονικό διάστημα βρισκόμαστε στους 64… Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι φέτος τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα παρότι το στέλεχος της γρίπης τύπου Α που επικρατεί είναι άλλο.

Διαβάστε τι γράφαμε πέρσι αυτήν την εποχή:

http://www.iatropedia.gr/eidiseis/sta-93-ta-thymata-tis-gripis-ponokefalos-me-to-stelechos-v/51741/

Όπως αναφέρουν από το ΚΕΕΛΠΝΟ, μόνο το 6% των επισκέψεων (60 ανά 1.000) αφορά σε ασθενείς με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής, όταν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν σχεδόν διπλάσιο στις αρχές του έτους (115 ανά 1.000 επισκέψεις). Κατά την εβδομάδα 6 έως 12 Φεβρουαρίου, οι επισκέψεις παρουσίασαν μείωση σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Το γράφημα του ΚΕΕΛΠΝΟ δείχνει σχετική υποχώρηση της επιδημίας, η οποία μάλιστα λαμβάνει χώρα τέσσερις μέντε πέντε εβδομάδες νωρίτερα σε σχέση με πέρσι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η δραστηριότητα της γρίπης, δεν αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τα μέσα Απριλίου ανάλογα βέβαια και με τις καιρικές συνθήκες.

Φέτος επικρατεί το στέλεχος H3N2 το οποίος “προτιμά” ηλικιωμένους σε αντίθεση με τον Η1Ν1 που προσέβαλε κυρίως 40άρηδες. Οι ειδικοί τονίζουν τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης από τη γρίπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATROPEDIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!