Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Vegan διατροφή: Η έλλειψη βιταμίνης Β12 δεν είναι μύθος
[Iatronet]: Vegan διατροφή: Η έλλειψη βιταμίνης Β12 δεν είναι μύθος

[Iatronet]: Vegan διατροφή: Η έλλειψη βιταμίνης Β12 δεν είναι μύθος

Ειδικοί προέβησαν στις δηλώσεις ενόψει του ‘Veganuary’- όταν αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων στρέφεται σε vegan διατροφή κάθε Ιανουάριο.

Ειδικοί προειδοποιούν ότι άνθρωποι που ακολουθούν διατροφή vegan πρέπει να είναι σίγουροι ότι λαμβάνουν αρκετή βιταμίνη Β12, επειδή ο κίνδυνος έλλειψης δεν είναι μύθος.

Προέβησαν στις δηλώσεις ενόψει του ‘Veganuary’- όταν αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων στρέφεται σε vegan διατροφή κάθε Ιανουάριο.

Η συγκεκριμένη διατροφή είναι γενικά υψηλή σε φυτικές ίνες και χαμηλή σε χοληστερόλη αλλά ορισμένα θρεπτικά είναι πιο δύσκολο να ληφθούν σε αρκετές ποσότητες- όπως η βιταμίνη Β12.

Η βιταμίνη Β12 περιέχεται στο κρέας, το ψάρι, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά, αλλά όχι στα φρούτα, τα λαχανικά ή τους σπόρους-επομένως συνιστάται σε όσους ακολουθούν τη διατροφή vegan να λαμβάνουν ενισχυμένες τροφές, όπως δημητριακά ή να λαμβάνουν συμπληρώματα.

Η έλλειψη της βιταμίνης B12, που μπορεί να οδηγήσει σε νευρική βλάβη, τείνει να χρειάζεται 3-4 χρόνια για να προκαλέσει συμπτώματα- συνήθως εμφανίζεται ως αιμωδίες στα χέρια ή τα πόδια.

Ο Tim Key, Καθηγητής στο Oxford University, δήλωσε δεν θα πάθετε έλλειψη βιταμίνης B12 τον Veganuary.

Ο Key, που είναι vegan εδώ και πολλά χρόνια και λαμβάνει συμπληρώματα B12, πρόσθεσε ότι αν οι άνθρωποι γίνονται vegan εξαιτίας αυτού και δεν ασχολούνται να διαβάσουν για το τι πρέπει να τρώνε ως vegan, θα ανησυχούσε ότι δεν γνωρίζουν για την B12.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!