Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Με συμπτώματα γρίπης 1 στους 25 ασθενείς – Οδηγίες για όσους έχουν νοσήσει
[Iatronet]: Με συμπτώματα γρίπης 1 στους 25 ασθενείς – Οδηγίες για όσους έχουν νοσήσει

[Iatronet]: Με συμπτώματα γρίπης 1 στους 25 ασθενείς – Οδηγίες για όσους έχουν νοσήσει

Όσοι έχασαν τη ζωή τους ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συνιστάται εμβολιασμός, αλλά κανένας δεν είχε εμβολιαστεί.

Περαιτέρω αύξηση καταγράφεται στον αριθμό των ανθρώπων που επισκέπτονται γιατρούς με συμπτώματα γρίπης.

Το 4% των επισκέψεων την περασμένη εβδομάδα αφορούσαν άτομα με “γριπώδη συνδρομή”, η οποία οφείλεται στον ιό της γρίπης ή σε άλλους ιούς που επηρεάζουν το αναπνευστικό σύστημα και προκαλούν κάποια κοινά συμπτώματα με τη γρίπη. Το ποσοστό ήταν 3% την προηγούμενη εβδομάδα και μόλις 1% στο τέλος του 2019 (γράφημα κάτω).

Τα παραπάνω προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το οποίο δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία, ωστόσο, αφορούν την εβδομάδα 6 έως 12 Ιανουαρίου, ενώ την Τετάρτη δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία έως τις 15 του μήνα, με μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και θυμάτων.

Από τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει πως οι ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους ήταν ηλικίας από 46 έως 89 ετών. Όλοι ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συνιστάται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, όμως κανένας δεν είχε εμβολιαστεί.

Μιλώντας στο Iatronet, ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσιόδρας (φωτογραφία), σημειώνει πως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης παραμένει το εμβόλιο.

Για όσους έχουν προσβληθεί σημειώνει απαιτείται άμεση ιατρική συμβουλή και θεραπευτική προσέγγιση και περιορισμός μετακινήσεων, με σκοπό να περιοριστεί η μετάδοση του ιού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!