Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Πρωτεΐνη του μητρικού γάλακτος βοηθά στη μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στα πρόωρα μωρά
[Iatronet]: Πρωτεΐνη του μητρικού γάλακτος βοηθά στη μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στα πρόωρα μωρά

[Iatronet]: Πρωτεΐνη του μητρικού γάλακτος βοηθά στη μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στα πρόωρα μωρά

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η λακτοφερίνη είναι ασφαλής για τα νεογνά και θα μπορούσε να προλαμβάνει την πνευμονία και τη μηνιγγίτιδα.

Πρωτεΐνη που περιέχεται στο μητρικό γάλα βοηθά στην προστασία των πρόωρων μωρών από λοιμώξεις που αποκτώνται στα νοσοκομεία, αναφέρει νέα έρευνα.

Ο ερευνητής Dr. Michael Sherman, δήλωσε ότι η πλειοψηφία των νόσων που επηρεάζουν τα νεογνά είναι τέτοιες λοιμώξεις, όπως η μηνιγγίτιδα, η πνευμονία και οι λοιμώξεις στο ουροποιητικό.

Εκτός από το ότι η λακτοφερίνη φάνηκε να μειώνει τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στα πρόωρα μετρήθηκε επίσης η ασφάλεια χορήγησης της πρωτεΐνης στα νεογνά, δήλωσε ο ερευνητής.

Η έρευνα περιέλαβε 60 πρόωρα μωρά που έλαβαν λακτοφερίνη με σωλήνα σίτισης, καθημερινά για 28 ημέρες και 60 πρόωρα που έλαβαν placebo.

Μωρά στην ομάδα της λακτοφερίνης είχαν 50% λιγότερες ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, ανακάλυψε η έρευνα
Η λακτοφερίνη δεν προκάλεσε βλαβερές παρενέργειες, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Journal of Pediatrics.

Πηγές: The Journal of Pediatrics.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!