Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Το πολύ αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο βλάβης στον καρδιακό ιστό
[Iatronet]: Το πολύ αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο βλάβης στον καρδιακό ιστό

[Iatronet]: Το πολύ αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο βλάβης στον καρδιακό ιστό

Μετρώντας το επίπεδο ορισμένων μορίων στο αίμα οι ερευνητές μπόρεσαν να ανακαλύψουν ότι όσοι έπιναν πολύ ήταν πολύ πιο πιθανό να έχουν υποκλινική καρδιακή βλάβη.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Heart Association ανακάλυψε ότι πολλοί άνθρωποι που πίνουν πολύ αλκοόλ έχουν υψηλότερα επίπεδα 3 βιοδεικτών που δείχνουν αυξημένο κίνδυνο για βλάβη στον καρδιακό ιστό.

Οι ερευνητές θεώρησαν ότι όσοι έπιναν πολύ ήταν αυτοί που κατανάλωναν τουλάχιστον 6 ποτά σε μια περίσταση, συχνά μεθούσαν, ήθελαν ένα ποτό μόλις ξυπνούσαν, η ζωή τους είχε επηρεαστεί από το ποτό ή είχαν συγγενείς που εξέφραζαν ανησυχία για το ποτό.

Κάποιος μπορεί να έχει καρδιακή βλάβη πριν εμφανιστούν συμπτώματα, δήλωσε η ερευνήτρια Olena Iakunchykova, του University in Tromsø, The Arctic University of Norway.

Μετρώντας το επίπεδο ορισμένων μορίων στο αίμα οι ερευνητές μπόρεσαν να ανακαλύψουν ότι όσοι έπιναν πολύ ήταν πολύ πιο πιθανό να έχουν υποκλινική καρδιακή βλάβη σε σχέση με ανθρώπους που έπιναν λιγότερο μεγάλες ποσότητες.

Η Iakunchykova εξέτασε δείγματα αίματος από 2.525 ενηλίκους στη Ρωσία, μεταξύ 35 και 39 ετών, σε διάστημα 4 ετών.

Συνολικά 2.479 από τους συμμετέχοντες ήταν από τον γενικό πληθυσμό, ενώ οι υπόλοιποι είχαν διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί για αλκοολισμό.

Το δείγμα των ανθρώπων που νοσηλεύτηκαν είχε τα υψηλότερα επίπεδα των 3 βιοδεικτών- hs-cTnT, NT-proBNP και hs-CRP – σε σύγκριση με όσους δεν ήταν προβληματικοί πότες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!