Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Περισσότερες ενδείξεις για τη σχέση παχυσαρκίας και καρκίνου στο ήπαρ
[Iatronet]: Περισσότερες ενδείξεις για τη σχέση παχυσαρκίας και καρκίνου στο ήπαρ

[Iatronet]: Περισσότερες ενδείξεις για τη σχέση παχυσαρκίας και καρκίνου στο ήπαρ

Νέα έρευνα έδειξε ότι η μεγάλη περίμετρος μέσης, ο υψηλός Δείκτης Μάζας Σώματος και ο διαβήτης τύπου 2, ενδεχομένως αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου στο ήπαρ.

Η μεγάλη περίμετρος μέσης, ο υψηλός Δείκτης Μάζας Σώματος και ο διαβήτης τύπου 2, ενδεχομένως αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου στο ήπαρ, αναφέρει νέα έρευνα.

Ο ερευνητής Peter Campbell, του American Cancer Society, δήλωσε ότι η έρευνα έδειξε ότι ο καθένας από τους παραπάνω παράγοντες συνδεόταν ισχυρά με τον κίνδυνο καρκίνου στο ήπαρ.

Οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία 1,57 εκατομμυρίων ενηλίκων από 14 αμερικανικές έρευνες για να ερευνήσουν τη σχέση μεταξύ παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου 2 με τον καρκίνο στο ήπαρ. Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν είχε καρκίνο όταν άρχισε η έρευνα.

Με το πέρασμα του χρόνου, ποσοστό 6,5% από τους συμμετέχοντες διαγνώστηκαν με διαβήτη τύπου 2. Περισσότεροι από 2.100 εμφάνισαν αυτόν τον καρκίνο.

Μετά τη σύγκριση ποσοστών καρκίνου στο ήπαρ σε όσους ήταν παχύσαρκοι και είχαν διαβήτη και σε όσους ήταν παχύσαρκοι αλλά δεν είχαν διαβήτη, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 2 είχαν 2,6 περισσότερες φορές να διαγνωστούν με καρκίνο στο ήπαρ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!