Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Παιδίατροι μπορούν να βοηθήσουν την οικογένεια όταν οι γονείς χωρίζουν
[Iatronet]: Παιδίατροι μπορούν να βοηθήσουν την οικογένεια όταν οι γονείς χωρίζουν

[Iatronet]: Παιδίατροι μπορούν να βοηθήσουν την οικογένεια όταν οι γονείς χωρίζουν

Εκθεση της American Academy of Pediatrics αναφέρει ότι ο παιδίατρος μπορεί να βοηθήσει τους γονείς να καταλάβουν τις αντιδράσεις των παιδιών τους στο χωρισμό ή στο διαζύγιο.

Ένας παιδίατρος μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο να βοηθήσει τα παιδιά να προσαρμοστούν όταν οι γονείς τους χωρίσουν, αναφέρει νέα έκθεση της American Academy of Pediatrics.

Η ερευνήτρια Dr. Carol Weitzman, δήλωσε ότι ο παιδίατρος μπορεί να βοηθήσει τους γονείς να καταλάβουν τις αντιδράσεις των παιδιών τους στο χωρισμό ή στο διαζύγιο.

Οι αντιδράσεις ποικίλλουν, με βάση την ηλικία και το στάδιο ανάπτυξης. Οι γονείς θα πρέπει να ενθαρρύνονται να απαντούν στις ερωτήσεις των παιδιών τους με ειλικρίνεια και να τους επιτρέπουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Η έκθεση ανέφερε ότι παιδιά ανύπαντρων γονέων που χωρίζουν έχουν τις ίδιες προκλήσεις και χρειάζονται την ίδια στήριξη με αυτά των οποίων οι γονείς παίρνουν διαζύγιο. Ένας παιδίατρος μπορεί να βοηθήσει περισσότερο διατηρώντας ουδέτερες σχέσεις με τους δυο γονείς και συμβουλεύοντάς τους πότε χρειάζεται παρέμβαση, ανέφερε η έκθεση.

Παράγοντες που επηρεάζουν τον τρόπο που ανταποκρίνονται τα παιδιά είναι το ταπεραμέντο, η ικανότητα των γονέων να εστιάζουν στις ανάγκες και τα συναισθήματα των παιδιών και η σχέση παιδιών-γονέων  πριν και μετά τον χωρισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!